ΑΘΗΝΑ
12:08
|
15.04.2021
Παραδοχή του υπουργού Εργασίας ότι ο έλεγχος επισπεύστηκε λόγω του θορύβου που προκλήθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια πρωτοβουλία από το Υπουργείο προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που έλαβε παράτυπα από το πρόγραμμα “ΣΥΝ-εργασία” o παρουσιαστής, εκδότης και μάνατζερ, Μένιος Φουρθιώτης. Ωστόσο, έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τον εντοπισμό του σκανδάλου από τον προκάτοχο του κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας τον Γιάννη Βρούτση.

Παράλληλα ο Κωστής Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι ο έλεγχος των υπηρεσιών για την υπόθεση Φουρθιώτη επισπεύστηκε λόγω του θορύβου που προκλήθηκε. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι μετά την τροπολογία Βρούτση αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω πληρωμές παρά τα εξώδικα που είχε στείλει ο Μένιος Φουρθιώτης και αρκέστηκε στο να στείλει ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο όπως είπε θα απαντήσει το επόμενο διάστημα.

Πρόσθεσε ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κ. Βρούτση ο τηλεπαρουσιαστής είχε λάβει το ποσό των 70.000 ή 80.000 ευρώ μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.

“Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

#Πελώνη_σβήνε: Σάλος με τα tweets που… θα ήθελε να έχει σβήσει

Hγέτες και νομπελίστες ζητούν να καταργηθούν οι πατέντες των εμβολίων

Σάλος στον Καναδά με τον γυμνό βουλευτή σε τηλεδιάσκεψη της Βουλής

ΠΟΥ: Στην Αθήνα το πρώτο γραφείο για την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα