ΑΘΗΝΑ
10:31
|
18.04.2024
Από τα 3.215 ψηφοδέλτια που στάλθηκαν στην αποθήκη του Μπέσεμερ, τα 1.798 ήταν κατά της ένταξης στο συνδικάτο RWDSU και μόνο τα 738 υπέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προσπάθεια για την δημιουργία του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων στην Amazon στις ΗΠΑ, σε μια αποθήκη στην Αλαμπάμα, απέτυχε καθώς οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην ψηφοφορία καταψήφισαν αυτήν την πρωτοβουλία.

Από τα 3.215 ψηφοδέλτια που στάλθηκαν στην αποθήκη του Μπέσεμερ, τα 1.798 ήταν κατά της ένταξης στο συνδικάτο RWDSU και μόνο τα 738 υπέρ.

Αρκετές εκατοντάδες ψηφοδέλτια αμφισβητήθηκαν ή κρίθηκαν μη έγκυρα, όμως το «όχι» είχε ήδη διασφαλίσει τη νίκη.

Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά μια ξεκάθαρη νίκη για τον κολοσσό του διαδικτύου που είχε ταχθεί κατά και βομβάρδισε με «βροχή» μηνυμάτων τους εργαζομένους για τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να ενταχθούν στο συνδικάτο.

Υπενθυμίζεται πως η ψηφοφορία έγινε εν μέσω καταγγελιών για επιθέσεις εκπροσώπων της εταιρίας στους Αμερικανούς βουλευτές που στηρίζουν το συνδικάτο. Το συνδικάτο καταγγέλλει επίσης ότι η εταιρεία τοποθέτησε την κάλπη σε εργασιακό χώρο δίνοντας στους εργαζόμενους την εντύπωση ότι η εργοδοσία θα επέβλεπε την κάθε ψήφο και τον κάθε ψηφοφόρο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Η απεργία της 17ης Απρίλη σε εικόνες: Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις-Δεν θέλουμε ακρίβεια

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα