ΑΘΗΝΑ
23:36
|
23.04.2024
Από το αστέρι του Δαυίδ στο απαγορευτικό του Covid – Διετάχθη αμέσως έρευνα από την κυβέρνηση Μαδούρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον δήμαρχο Λουίς Ντούκε, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να “σημαδεύει” με προειδοποιητικά, απαγορευτικά σύμβολα  τα σπίτια των ασθενών με νέο κορονοϊό προκειμένου να προφυλάξει τους υγιείς δημότες του.

Ο δήμαρχος της πόλης Σούκρε στην πολιτεία Γιαρακούι της κεντρικής Βενεζουέλας ανήρτησε επίσης βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίζεται ο ίδιος να τοποθετεί τις απαγορευτικές σημάνσεις σε εισόδους σπιτιών. “Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας”, λέει στο βίντεο ο Λουίς Ντούκε και προσθέτει: “αυτή η σήμανση σημαίνει ότι εδώ υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ή ύποπτο κρούσμα της νόσου Covid-19 και έτσι οι δημότες είναι ενήμεροι και σε επαγρύπνηση”.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος του Σούκρε υποστήριξε ότι αυτά τα ακραία μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία των δημοτών από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προειδοποίησε ότι όσοι δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα ή παραβιάζουν την καραντίνα θα δουν μειώσεις στα κρατικά επιδόματα που λαμβάνουν. Πρόσθεσε επίσης ότι ο δήμος θα τιμωρεί τους παραβάτες με υψηλά πρόστιμα.

Ο Λουίς Ντούκε είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Βενεζουέλας, αλλά το Καράκας δεν δείχνει ικανοποιημένο με τον ζήλο του Δημάρχου. Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Ταρέκ Σαάμπ κατηγόρησε τον Λουίς Ντούκε για διακρίσεις και ρατσιστική συμπεριφορά ενώ διέταξε άμεσα τη διενέργεια έρευνας. Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να αφαιρεθούν όλες οι “προσβλητικές” σημάνσεις από τα σπίτια των πολιτών του Σούκρε. “Πρέπει να τον καταγγείλουμε και, επιπλέον, να του ευχηθούμε καλή υγεία, για να μην χρειαστεί να σημαδέψει τον εαυτό του”, σχολίασε η Ταμάρα Σούχου, δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα της Βενεζουέλας ο Λουίς Ντούκε κατέβασε από τον λογαριασμό του στο Instagram το επίμαχο βίντεο. Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι όποιος διαφωνεί με τα μέτρα του κατά του κορονοϊού μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα