ΑΘΗΝΑ
12:37
|
20.04.2024
Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι για μετακινήσεις και πολυκαταστήματα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, είναι το κύριο θέμα στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης της επιτροπής των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα της Κοζάνης θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά. Αντιθέτως, το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και στην Πάτρα με το click in shop. Οι αγορές θα γίνονται μόνο με ραντεβού και ένα άτομο ανά 25 τ.μ. μέχρι 500 τ.μ. και στη συνέχεια ένα άτομο ανά 100 τ.μ. Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα λειτουργούν όπως το λιανεμπόριο.

Εκτός από το λιανεμπόριο στις τρεις αυτές περιοχές, οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν σήμερα την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων που δεν έχουν ανοίξει στις βαθιά κόκκινες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα πολυκαταστήματα δεν θα ανοίξουν με βάση την εισήγηση των ειδικών, ενώ η Επιτροπή πρότεινε την συνέχιση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, είπε πως “εφόσον η μέθοδος των τεστ πάει καλά στα σχολεία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες δραστηριότητες”. Για τις μετακινήσεις το Πάσχα, χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε πως “δεν είναι της παρούσης η συζήτηση η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και το Πάσχα”, τονίζοντας πως η όποια απόφαση θα είναι σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα