ΑΘΗΝΑ
21:11
|
08.08.2022
Οι καλλιτέχνες υψώνουν απέναντι στη συστημική μισαλλοδοξία το πρόταγμα της αλληλεγγύης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό κατάληψη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4) η σκηνή του Ρεξ, που υπάγεται στο Εθνικό Θέατρο. Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν καταλάβει συμβολικά το κτίριο θέτοντας μία σειρά αιτημάτων που αφορούν στον χτυπημένο από την πανδημία και την κυβερνητική πολιτική κλάδο αλλά και σε άλλους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Δικαιοσύνη και η Ενημέρωση και υψώνοντας απέναντι στη συστημική μισαλλοδοξία το πρόταγμα της αλληλεγγύης.

Οι ηθοποιοί, οι χορεύτριες, οι μουσικοί, οι σκηνοθέτριες, οι τεχνικοί, οι θεωρητικές, οι εικαστικοί, οι τεχνίτριες, οι εκπαιδευτικοί, οι κινηματογραφίστριες, οι drag performers, οι κουκλοπαίκτες, οι υπάλληλες των γραφείων, οι υπάλληλοι των ταμείων, οι καθαριστές, οι ταξιθέτριες, οι σπουδαστές, οι μαθήτριες, το κοινό, καλούν, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, σε έναν οριζόντιο διάλογο, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις και ατομικότητες. ”Να κρατήσουμε μαζί τη ζωντανή ροή, το ΡΕΞ ως κέντρο αντιπληροφόρησης, νησί καταμεσής της ερήμου των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης και της άγριας κρατικής καταστολής” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Εντός και εκτός του θεάτρου ήταν δεκάδες ηθοποιοί, χορευτές κλπ, ενώ στις 17:30 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση. Νωρίτερα υπήρξε συνομιλία με τον πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού, κύριο Πουλατζά, ο οποίος απείλησε με εκκένωση από την αστυνομία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από μέσα θα φύγετε με χειροπέδες» και εκβίασε με απόλυση των εργαζομένων που βρίσκονταν στο χώρο τη στιγμή της κατάληψης.

Εδώ είναι και το αναλυτικό πρόγραμμα με τα δρώμενα των επομένων δύο ημερών: https://www.facebook.com/107870428081235/photos/a.107965134738431/108067491394862

Παραθέτουμε επίσης το κάλεσμα της Κίνησης των Εργαζομένων στις Τέχνες, Ρωγμή, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα τους στο Fecebook:

#ΕΜΕΙΣ

“Εμείς οι αόρατοι μιας κοινωνίας που το μάτι του κράτους αγνοεί, απολίτιστες και απολίτιστοι του κυρίαρχου πολιτισμού, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες ένα χρόνο άνεργοι στους χώρους του θεάματος και της τέχνης .


Εμείς, οι ηθοποιοί, οι χορεύτριες, οι μουσικοί, οι σκηνοθέτριες, οι τεχνικοί, οι θεωρητικές, οι εικαστικοί, οι τεχνίτριες, οι εκπαιδευτικοί, οι κινηματογραφίστριες, οι drag performers, οι κουκλοπαίκτες, οι υπάλληλες των γραφείων, οι υπάλληλοι των ταμείων, οι καθαριστές, οι ταξιθέτριες, οι σπουδαστές, οι μαθήτριες, το κοινό .


Εμείς, κοινωνοί και μέτοχοι μιας τέχνης που είναι χώρος φαντασιακός, μάθημα στο σχολείο πρακτικό, εκπαίδευση επαγγελματική στην τριτοβάθμια, και περιβάλλον εργασιακό .


#ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ
Ανοίγουμε το δημόσιο χώρο, για να συναντηθούμε -Ανοίγουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, για να συνδιαμορφώσουμε -Ανοίγουμε ένα live streaming, ένα ζωντανό δίαυλο, για να συνδεθούμε -Ανοίγουμε το θέατρο, για να εδαφικοποιήσουμε αυτή την ετεροτοπία-Ανοίγουμε το ΡΕΞ ως κέντρο αντι-πληροφόρησης
και
#ΚΑΛΟΥΜΕ
Καλούμε σε έναν οριζόντιο διάλογο, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις και ατομικότητες, να κρατήσουμε μαζί τη ζωντανή ροή, το ΡΕΞ ως κέντρο αντιπληροφόρησης, νησί καταμεσής της ερήμου των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης και της άγριας κρατικής καταστολής.


#ΕΠΑΝΑΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ

Επανανοηματοδοτούμε τη λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με τον αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, δημιουργούμε και κρατάμε ανοιχτό τον δημόσιο χώρο που στερηθήκαμε, πραγματώνοντας σήμερα τον πολιτισμό του αύριο.


#ΕΝΩΝΟΥΜΕ
Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των υγειονομικών. Είμαστε υγειονομικοί, είμαστε εν δυνάμει ασθενείς ενός μονοθεματικού συστήματος υγείας που νοσεί θανάσιμα. Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των εκπαιδευτικών. Είμαστε σπουδαστές, φοιτητές, διδακτορικοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τις αγωνιζόμενες άνεργες, τους ηλικιωμένους, τους γονείς, και τα παιδιά μας.


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ

ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”

#ΡΩΓΜΗ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ουκρανία θέλει να εξάγει 5 εκ. τόνους σιτηρών κάθε μήνα

Νέα απόλυση φωτορεπόρτερ στο INTIMEnews

Ευρωπαϊκή επιχορήγηση στρατιωτικής κινητικότητας στους λετονικούς σιδηροδρόμμους

Στις 22 Αυγούστου συνεδριάζει η βουλή για τις παρακολουθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα