ΑΘΗΝΑ
01:55
|
27.04.2024
Ήρθαν αμέσως όταν τους είχαμε ανάγκη – Με AstraZeneca θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του Μεξικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ – ευρύτερα γνωστός με το ακρωνύμιο AMLO – ευχαρίστησε τον Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ για την αποστολή 300 γιατρών και νοσηλευτών στη χώρα του, όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις αρχές του τρέχοντος έτους. “Το Μεξικό δεν ξεχάσει ποτέ αυτήν την πράξη κίνηση αλληλεγγύης του Ντίας-Κανέλ”, είπε ο AMLO και πρόσθεσε, “οι Κουβανοί γιατροί ήρθαν στη χώρα μας όταν τους είχαμε περισσότερο ανάγκη”.

Ο Ομπραντόρ διευκρίνισε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την Κούβα έφτασε στην Πόλη του Μεξικού “όταν ήμασταν έτοιμοι να εγκαινιάσουμε ένα νέο νοσοκομείο με περίπου 200 κλίνες αλλά δεν είχαμε το προσωπικό για να το στελεχώσει και να μας βοηθήσει στη φροντίδα των ασθενών”.

Το κτίριο όπου δημιουργήθηκε η νέα νοσοκομειακή μονάδα ανήκε στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλειας του Μεξικού και μετατράπηκε σε ιατρικό κέντρο καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονταν και οι υφιστάμενες μονάδες δεν κάλυπταν της ανάγκες της πανδημίας. “Αυτοί οι γιατροί που σήμερα επιστρέφουν στην πατρίδα τους ήρθαν οικειοθελώς. Χωρίς τη βοήθειά τους θα είχαμε περισσότερα θύματα από την πανδημία”, τόνισε ο AMLO.

Τον Ιανουάριο οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Πόλης του Μεξικού παρουσίαζαν πληρότητα 95%. “Σήμερα αυτό το ποσοστό μειώθηκε στο 18%”, σημείωσε ο πρόεδρος της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό κατέγραψε 5.499 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στα περισσότερα από δύο εκατομμύρια περιστατικά.

Με AstraZeneca θα εμβολιαστεί ο AMLO

Ο πρόεδρος του Μεξικού ανήγγειλε χθες Πέμπτη ότι θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca παρότι κυβερνήσεις άλλων χωρών περιορίζουν τη χρήση του σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, εξαιτίας των δυνητικών παρενεργειών του. Ο 67χρονος AMLO  εξήγησε ότι τα οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ τον δυνητικό κίνδυνο του εμβολίου χαμηλού κόστους, στο οποίο βασίζεται η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα του.

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ μολύνθηκε νωρίτερα φέτος από τον ιό SARS-CoV-2 και παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Επιστήμονες, εποπτικοί φορείς και κυβερνήσεις εφιστούν την προσοχή λόγω της σύνδεσης του προϊόντος της AstraZeneca με -συγκριτικά σπάνιες- περιπτώσεις εκδήλωσης θρομβώσεων.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων του Μεξικού ανέφερε πως μελετά τις πληροφορίες για τις παρενέργειες του προϊόντος της AstraZeneca αλλά προς το παρόν δεν σκοπεύει να συστήσει να περιοριστεί η χρήση του σε κάποιο συγκεκριμένο ηλικιακό φάσμα.

Πηγή: TeleSur, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα