ΑΘΗΝΑ
23:49
|
26.04.2024
Η γερμανική κοινοπραξία προτείνει επενδύσεις που θα αποφέρουν 50.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και κέρδη 30 δισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερμανική “πολιορκία” δέχθηκε σήμερα η Βηρυτός από δεκάδες εκπροσώπους γερμανικών εταιριών. Τα διευθυντικά στελέχη και οι αντιπρόσωποι των εταιριών αυτών επιθυμούν, ως επί το πλείστον, να αναλάβουν την ανακατασκευή του λιμανιού της Βηρυτού που σε ένα μεγάλο μέρος του καταστράφηκε από την πολύνεκρη ισχυρότατη έκρηξη της 4ης Αυγούστου 2020.

Tεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού - Έγινε αισθητή ως την Κύπρο  (βίντεο) - Πτήση & Διάστημα

Ζωηρό ενδιαφέρον για την ανακατασκευή του λιμανιού της Βηρυτού δεν έχουν εκδηλώσει μόνον οι Γερμανοί αλλά και Τούρκοι και Κινέζοι κατασκευαστές. Ωστόσο από όλους αυτούς, η γερμανική κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρία Hamburg Port Consulting and Colliers ήταν η πρώτη που επισκέφθηκε το Λίβανο με λεπτομερές σχέδιο το οποίο και παρουσίασε στους Λιβανέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του πρακτορείου ΑΡ από τη Βηρυτό, το λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας με έκταση 1,2 εκατομμύρια τ.μ. είναι το μεγαλύτερο σε μία χώρα μόλις 5 εκατομμυρίων κατοίκων σε μία στρατηγική θέση της Ανατολικής Μεσογείου.

Ωστόσο η γερμανική πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σουχέιλ Μαχαϊνι, διευθυντή της Hamburg Port Consulting ξεκαθάρισε, στο τέλος της επίσκεψης, πως δεν θα μπει ούτε τούβλο εάν δεν συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση στο Λίβανο που “να εξασφαλίζει διαφάνεια στην επένδυση ώστε να γίνει προς όφελος του λιβανέζικου λαού”.

https://s.lorientlejour.com/storage/attachments/1259/portport_418656.jpeg/r/800/portport_418656.jpeg

Ο Άλια Φάρες από το Λιβανο-γερμανικό Συμβούλιο Αρχαιολογίας και Πολιτισμού συμπλήρωσε πως η μελέτη της γερμανικής κοινοπραξίας για την ανακατασκευή του λιμανιού της Βηρυτού προβλέπει, μεταξύ άλλων, και κάπου 300 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση ιστορικών συνοικιών που “αγκαλιάζουν” το λιμάνι της πρωτεύουσας.

Πρόσθεσε πως η μελέτη προβλέπει δαπάνες 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν εκτός από την ανακατασκευή του λιμανιού και των παρακείμενων συνοικιών της Βηρυτού, τεχνική υποστήριξη σε υποδομές, αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις χώρων και δημιουργία μίας νέας οργανωμένης παραλίας.

Οι σχεδιαστές της πρότασης εκτιμούν ότι το σχέδιο όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει 50.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας για τουλάχιστον 30 χρόνια και θα δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα κέρδη ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γερμανός πρέσβης στο Λίβανο, Αντρέας Κιντλ πάντως φρόντισε να αδράξει την αφορμή για να υπενθυμίσει στην ηγεσία της χώρας πως δεν πρόκειται να δοθεί ούτε δολάριο από κανέναν εάν δεν εξασφαλιστεί η συγκρότηση νέας κυβέρνησης και η θέσπιση μέτρων που θα εγγυηθούν διαφάνεια, καταπολέμηση διαφθοράς, οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα