ΑΘΗΝΑ
07:03
|
25.04.2024
Αποκαλύψεις για κυκλώματα διαφθοράς επιχειρηματιών, δικηγόρων, αστυνομικών και αξιωματικών της ΕΥΠ χρωματίζουν με μελανά χρώματα την αποτρόπαια εκτέλεση του δημοσιογράφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ερευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φυσικών και ηθικώνα αυτουργών της αποτρόπαιας δολοφονίας του έμπειρου αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ ξεκίνησε η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρώντας σε πρώτη φάση να εξακριβώσει εάν και ποιες απειλές είχε δεχθεί κατά της ζωής του.

Οι αστυνομικοί ξεκινούν παίρνοντας καταθέσεις μαρτύρων της δολοφονίας που είδαν τους δύο εκτελεστές από μικρή απόσταση και ανθρώπων από το άμεσο οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ήδη το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να “φιλτράρει” εξονυχιστικά τις τηλεπικοινωνίες σε μία περιοχή που εκτείνεται από την Κηφισιά, όπου είναι τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ στον οποίο δούλευε, μέχρι την κατοικία του θύματος στον Άλιμο, έξω από την οποία άφησε την τελευταία του πνοή από τις 17 σφαίρες των εκτελεστών.

Η εκτέλεσή του, μέρα μεσημέρι, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και καταδικάστηκε από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε βαθιά θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου καλώντας κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες. Υπενθύμισε δε πως πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου μετά από εκείνη του Σωκράτη Γκιόλια το 2010.

Το μήνυμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Αίσθηση προκάλεσε και η επιλογή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να αναρτήσει μήνυμα γραμμένο στα ελληνικά στο λογαριασμό της στο Τουίτερ, καταδικάζοντας τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Αποκαλύψεις για διαφθορά και κυκλώματα που “καίνε”…

Τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι καθαρά. Ωστόσο, η λογική υπαγορεύει πως σχετίζονται με ρεπορτάζ και υποθέσεις που αφορούν βρώμικα κυκλώματα διαφθοράς αστυνομικών, δικηγόρων, επιχειρηματιών και πρώην αιρετών τα οποία παρουσίαζε συχνά με τα ρεπορτάζ του στο ΣΤΑΡ και στην προσωπική του ιστοσελίδα bloko.gr

Μεταξύ άλλων,το όνομά του Γιώργου Καραϊβάζ φέρεται πως είχε εμπλακεί παλιότερα σε δικογραφία που αφορά κύκλωμα που είχε υπό την “εποπτεία” του γύρω στους 350 οίκους ανοχής, 250 στούντιο αντιστοίχων “υπηρεσιών”, 300 παράνομα καζίνο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και πραγματοποιούσε εκβιασμούς σε καταστήματα και επιχειρήσεις με αντάλλαγμα “προστασία” επί αδράς αμοιβής. Σε αυτό το κύκλωμα διαφθοράς συμμετείχαν αστυνομικοί, επιφανείς δικηγόροι και επιχειρηματίες, πρώην αιρετοί (π.χ.ένας πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ) και δημοσιογράφοι με κεντρικό πρόσωπο έναν επιχειρηματία που δολοφονήθηκε το φθινόπωρο του 2019.

Σε σχετικό σημερινό ρεπορτάζ το The Press Project υπενθυμίζει παλιότερο άρθρο του θύματος με τίτλο «Γνωρίζει η ΚΥΠ τους δολοφόνους των Παπαχρήστου-Μάλαμα; “Όχι ρε φίλε…”», όπου σχολιάζοντας το γεγονός της συμπερίληψής του στη δικογραφία, κατέληγε σε υστερόγραφο που ανέφερε χαρακτηριστικά:

Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς … επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή”.

Ας επισημανθεί επίσης το γεγονός πως ο Γιώργος Καραϊβάζ εδώ καιρό ασχολούνταν εκτενώς με το παρασκήνιο κρίσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τη σύλληψη και τις έρευνες στο σπίτι του Λιγνάδη, την αστυνομική φρουρά του Μένιου Φουρθιώτη ενώ προσφάτως είχε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση και με τον Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα