ΑΘΗΝΑ
23:55
|
01.05.2024
Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της χώρας, καθώς και η ΕΣΗΕΑ, σχετικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της χώρας σχετικά με την  δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4). Παράλληλα, συγκλονισμένη δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Α. Πελώνη : Οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Η κ. Πελώνη πρόσθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια – Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονηθέντος.

«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Αποτρόπαια πράξη που χρήζει άμεσης διερεύνησης

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, αναφέροντας πως «η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας».

«Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων», αναφέρει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

ΕΣΗΕΑ: Βαθιά θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Καραϊβάζ

Συγκλονισμένη από τη δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ δηλώνει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Παράλληλα, επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα