ΑΘΗΝΑ
03:10
|
25.04.2024
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των ξένων αξιωματούχων για την δολοφονία Καραϊβάζ ζητώντας τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, εν μέσω κυβερνητικής σιωπής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με tweet της στα ελληνικά, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φορ ντερ Λάιεν, εξέφρασε τα συλληπητήριά της για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ, και τόνισε ότι «η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια».

Επέστησε μάλιστα την προσοχή στην άμεση κινητοποίηση για τη σύλληψη των δραστών, σημειώνοντας ότι «ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Σε αντίστοιχο τόνο, ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, υπογράμμισε πως «Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του».

«Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

«Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να είναι εγγυημένη» τόνισε σε ανάρτησή της και η αντιπρόεδρος της Ευρωπσϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη μετά από αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στην Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να είναι εγγυημένη»

«Τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη» χαρακτήρισε την δολοφονία η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς. «Καλώ τις αρχές να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν» υπογράμμισε σε tweet της.  

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη. Καλώ τις αρχές να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα