ΑΘΗΝΑ
22:04
|
26.04.2024
Ντοκουμέντα που ρίχνουν φως στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήρθαν στη δημοσιότητα από τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά μέσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φέρεται να απεικονίζονται οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πάνω στο σκούτερ με το οποίο διέφυγαν, ήρθε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά μέσα.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το protothema.gr, ο οδηγός του μαύρου Beverly φέρεται να είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια. Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου είναι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Οι δράστες έφτασαν στο σημείο δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο και να κατέβει προκειμένου να τον εκτελέσουν.

Οι πληροφορίες που φέρνουν στο φως διάφορα ρεπορτάζ ενισχύουν την πιθανότητα να υπήρχε και δεύτερη ομάδα, η οποία βοηθούσε τους δράστες, καθώς από τις κινήσεις τους, όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ, φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. 

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σε εμφάνισή του το πρωί της Κυριακής στο OPEN, ανέφερε ότι στα χέρια της αστυνομίας υπάρχει βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο καταγράφονται οι δράστες περίπου 300 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.

«Είναι μια υπόθεση που δεν ξέρουμε αν σχετίζεται με την τρομοκρατία ή το οργανωμένο έγκλημα. Απ’ ό,τι φαίνεται όλα τείνουν ότι μάλλον σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Απ’ τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα και πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» όπως το λέμε εμείς,  αυτό μπορεί να γίνει για δύο λόγους: ο ένας για τον εκδικηθούν και ο άλλος για να του κλείσουν το στόμα, γιατί προφανώς κάτι ήξερε», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η αστυνομία θεωρεί πως  «ήταν άλλος ο ηθικός αυτουργός και άλλος αυτός που εκτέλεσε την εντολή». 

«Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πληρωμένοι εγκληματίες. Τώρα από Ελλάδα ή εξωτερικό αυτό είναι υπό διερεύνηση», συμπλήρωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει το έγκλημα και θα πιάσει αυτούς που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. «Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην άκρη του νήματος και πιστεύω ότι είναι μακριά» είπε χαρακτηριστικά. «Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό από πίσω», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, το Mega έφερε στο φως βίντεο για το οποίο υποστηρίζεται ότι εκτυλίσσεται 10- 15 λεπτά πριν από τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο.  Επομένως, ενδέχεται οι δολοφόνοι να μην ακολουθούσαν τον Γ. Καραϊβάζ μέχρι να φτάσει στο σπίτι του αλλά να υπήρχε κι άλλη ομάδα που τον παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα στους δράστες.

Υπάλληλος του Δήμου ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο. «Ήμουν μπροστά και είδα το δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, που στηρίχτηκε στη μηχανή μου». Συμπλήρωσε πως «δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί. Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», τόνισε. 

«Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα. Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρόλα αυτά ακούστηκε κάτι. Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα», συνέχισε, ενώ στη συνέχεια, περιέγραψε το όχημα των δύο δραστών, αναφέροντας: «Ήταν ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο πεντάλεπτο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα