ΑΘΗΝΑ
02:02
|
31.07.2021
Η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA κατά της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA κατά της Covid-19 σε έξι από τέσσερις εβδομάδες, με αφετηρία τις 14 Απριλίου ώστε να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα JDD.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», δήλωσε ο Βεράν στην εφημερίδα.

Δύο εμβόλια τύπου mRNA, το ένα των Pfizer/ΒioNTech και το άλλο της Moderna, έχουν λάβει έγκριση για χρήση στη Γαλλία.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι από τη Δευτέρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών και όχι μόνο σε άτομα με σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις.

Μετά από ένα αργόσυρτο ξεκίνημα, η διάθεση εμβολίων στη Γαλλία βρίσκει το βηματισμό της, αλλά ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων Covid-19 εξακολουθεί να είναι κατά μέσο όρο περίπου 40.000 και η χώρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα ξεπεράσει το όριο των 100.000 θανάτων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Βεράν τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρίτο πανεθνικό lockdown που επιβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει να επιβραδύνει το ποσοστό μολύνσεων.

«Αυτό παραμένει πολύ υψηλό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στην JDD. «Μπορούμε να αναμένουμε ότι μετά την περίοδο σταθεροποίησης θα έρθει η πτώση. Αλλά για αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε».

Ανοιχτός από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός σε όλους όσοι είναι άνω των 55 ετών

Ανοιχτός θα είναι από αύριο, Δευτέρα, ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 σε όλους τους Γάλλους που είναι ηλικίας 55 ετών και άνω, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Journal du dimanche.

Ο Βεράν εξήγησε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνει χάρη στα δύο εμβόλια, αυτό της AstraZeneca, το οποίο “ήδη από αύριο θα μπορούν άνευ όρων να κάνουν όλοι οι Γάλλοι που είναι άνω των 55 ετών” και αυτό της Johnson & Johnson, που θα παραδοθεί από αύριο στη Γαλλία, το οποίο προτείνεται “σε όλους όσοι είναι άνω των 55 ετών άνευ όρων”.

Από τις 19 Μαρτίου η Γαλλία προβλέπει τη χορήγηση του εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε αυτούς που είναι άνω των 55 ετών, έπειτα από σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβων αίματος σε εμβολιασθέντες.

Η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στις 12 Μαρτίου στη Γαλλία. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η πρώτη παρτίδα που θα παραδοθεί θα αποτελείται από “200.000 δόσεις” και αυτό θα γίνει “μια εβδομάδα νωρίτερα”.

“Διευρύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού”, υπογράμμισε εξάλλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Αναφερόμενος στα άλλα δύο εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στη Γαλλία, ο Βεράν υπενθύμισε “την ανακοίνωση της επέκτασης της εκστρατείας εμβολιασμού με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna σε όλους όσοι είναι άνω των 60 ετών από τις 16 Απριλίου”.

Η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA κατά της Covid-19 σε έξι από τέσσερις εβδομάδες, με αφετηρία τις 14 Απριλίου, ώστε να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού, επισήμανε εξάλλου ο ίδιος στη συνέντευξη αυτή που παραχώρησε Journal du dimanche.

“Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία”, κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα 2.845 τα κρούσματα, 12 θάνατοι και 165 διασωληνωμένοι

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για παιδιά άνω των 12 ετών

Ισραήλ: Με κορονοϊό πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα