ΑΘΗΝΑ
20:38
|
16.04.2024
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν με το πρόγραμμά τους εμβολιασμού κατά της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν με το πρόγραμμά τους εμβολιασμού κατά της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, μετά την απόφαση που πήραν να συνεχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca σε όλους όσοι είναι ηλικίας 30 ετών και πάνω.

Η Νότια Κορέα είχε αναστείλει την Τετάρτη την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης από την Ευρώπη περιπτώσεων εμφάνισης θρόμβων αίματος σε ενήλικες.

Αυτοί που είναι κάτω των 30 ετών θα συνεχίσουν να αποκλείονται από την εκστρατεία εμβολιασμού που θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, επειδή τα οφέλη του εμβολίου δεν υπερτερούν των κινδύνων γι’αυτήν την ηλικιακή ομάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (KDCA) της Νότιας Κορέας.

Τρεις άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στη Νότια Κορέα αναφέρθηκε ότι εμφάνισαν θρόμβους αίματος, με τη μία περίπτωση να πιστεύεται ότι συσχετίζεται με το εμβόλιο, δήλωσε η πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης της Νότιας Κορέας Τσόι Εούν-χουά.

Η περίπτωση αυτή αφορούσε τύπο θρόμβου αίματος που θεωρείται λιγότερο σοβαρός από αυτόν που εξετάζεται από τις ευρωπαϊκές αρχές, σημείωσε.

Για την πλειονότητα των ανθρώπων, οι κίνδυνοι από τον νέο κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτεροι από την σπάνια πιθανότητα παρενεργειών από τα εμβόλια, σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί τέλος στην πανδημία είναι να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι σε θέση να το κάνουν.

Ωστόσο “τα οφέλη δεν είναι τόσο σημαντικά για αυτούς που είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών, άρα δεν συνιστούμε το εμβόλιο της AstraZeneca γι’αυτούς”, πρόσθεσε.

Τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι των κινδύνων αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ηλικία των ανθρώπων καθώς μειώνεται ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού προβλήματος λόγω του εμβολιασμού και αυξάνεται ραγδαία η πρόληψη εισαγωγών στις ΜΕΘ, σύμφωνα με το Winton Centre for Risk and Evidence Communication του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Η φαρμακοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι στις δοκιμές της δεν διαπιστώθηκε υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης θρόμβων αίματος λόγω του εμβολίου της, εκατομμύρια δόσεις του οποίου έχουν χορηγηθεί σε όλον τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει παράλληλα ότι τα οφέλη του εμβολίου αυτού υπερτερούν των κινδύνων.

Η πολεμική παγκοσμίως όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες ορισμένων εμβολίων κατά της COVID-19 προκάλεσε κάποιες καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Νότια Κορέα, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του Φεβρουαρίου με στόχο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία τον Νοέμβριο.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά το δεύτερο τρίμηνο περιλαμβάνεται το εκπαιδευτικό προσωπικό ατόμων με ειδικές ανάγκες και ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων με αναπηρίες και των αστέγων, σύμφωνα με την KDCA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εισήγηση για την νομιμοποίηση της άμβλωσης στην αρχή της κύησης

Νιγηρία και Κένυα αποσύρουν ύποπτο σιρόπι για τον βήχα

Ευρωκοινοβούλιο: Ιστορικό ψήφισμα για το δικαίωμα στις αμβλώσεις

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία και το νέο ΕΣΥ της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα