ΑΘΗΝΑ
11:26
|
20.04.2024
Τρία από τα 5 άτομα που είχαν εμβολιαστεί, έχασαν τη ζωή τους. Τα άλλα δύο έχουν αναρρώσει πλήρως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αποτελέσματα νορβηγικής έρευνας φαίνεται ότι συνδέεουν το εμβόλιο της AstraZeneca με περιστατικά θρομβώσεων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό “The New England Journal of Medicine“, έδειξε ότι η ανεπάρκεια αιμοπεταλίων που φαίνεται να προκαλείται από το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί να είναι συχνότερη από ό,τι έχει δημοσιευτεί σε προηγούμενες μελέτες.

Πέντε υγιή άτομα, μόλις δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους, εμφάνισαν πολύ υψηλά επίπεδα αντισωμάτων αιμοπεταλίων, που θεωρείται η κύρια αιτία της ισχυρής ανοσοαπόκρισης.

Τρία εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα άλλα δύο έχουν αναρρώσει πλήρως, ενημέρωσε ο επικεφαλής ιατρός της Υπηρεσίας περί ασθενειών του αίματος, Pal Andre Holme.

Οι τέσσερις από τους πέντε ασθενείς ήταν γυναίκες ηλικίας 32 έως 54 ετών. Μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό και πριν ασθενήσουν σοβαρά, ένιωσαν πονοκεφάλους, κοιλιακούς πόνους και πόνους στη μέση, σημείωσε η ιατρός και μέλος της έρευνας Nina Haagenrud Schultz.

Πέρνα της λήψης του εμβολίου της AstraZeneca δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο που να συνδέει τα πέντα αυτά άτομα.

Η επικεφαλής ιατρός ερευνητικές ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Νορβηγίας, Ingvild Sorvoll, συνέκρινε τις παρενέργειες με αντισώματα που σχηματίζονται μετά τη λήψη της ηπαρίνης.

“Αλλά αυτοί οι ασθενείς δεν έλαβαν ηπαρίνη” ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, τα αποτελέμσατα παρέχουν μία βάση για “περαιτέρω διερεύνηση” και θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην απόφαση της Νορβηγίας για το εάν θα συνεχιστούν ή όχι, οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα