ΑΘΗΝΑ
02:22
|
22.05.2024
34 πρόσφυγες άφησαν την τελευταία τους πνοή λίγο έξω από τις ακτές του Τζιμπουτί, όταν η βάρκα που επέβαιναν αναποδογύρισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για το Κέρας της Αφρικής Μοχάμεντ Αμπντικέρ, γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως 34 πρόσφυγες άφησαν την τελευταία τους πνοή λίγο έξω από τις ακτές του Τζιμπουτί, όταν η βάρκα που επέβαιναν αναποδογύρισε.

«Πρόκειται για την δεύτερη τραγωδία μόλις μετά από ένα μήνα» ανέφερε συγκεκριμένα ο Αμπντικέρ για να συμπληρώσει πως , αναφερόμενος στο προηγούμενο πολύνεκρο ναυάγιο που συνέβη στις αρχές Μαρτίου, όταν δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, αφού διακινητές τους πέταξαν στη θάλασσα.

«Το να προσαχθούν οι διακινητές ανθρώπων και οι λαθρέμποροι που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των προσφύγων πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Χάνονται πολλές ζωές άσκοπα» κατέληξε ο Αμπντικέρ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Africanews η βάρκα ξεκίνησε από την πολύπαθη Υεμένη με 60 πρόσφυγες συνολικά.

Πηγές: Africanews, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα