ΑΘΗΝΑ
08:08
|
29.06.2024
Τα μοντέλα εξακολουθούν να κρατούνται στα ΗΑΕ παρ' ότι τους είχαν ενημερώσει ότι θα απελαθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει τέλος το “μαρτύριο” των Ουκρανών καλλονών που συνελήφθησαν από τις αρχές γιατί συμμετείχαν σε σκανδαλώδη φωτογράφησε σε ουρανοξύστη του Ντουμπάι, στις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, της Irina Sotulenko, που συγκαταλέγεται στο “ρόστερ” των μοντέλων συνελήφθησαν, τα κορίτσια εξακολουθούν να κρατούνται στα ΗΑΕ, παρ’ ότι είχαν ενημερωθεί ότι θα έχουν απελαθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Ο δικηγόρος του μοντέλου εξέφρασε χθες την “βαθιά ανησυχία του” τόσο για την εντολέα του όσο και για τις υπόλοιπες κρατούμενες, οι οποίες δηλώνουν ότι είναι απομονωμένες και ότι δεν έχουν καμία επαφή με τους δικούς τους.

Σε ηχητικά και βίντεο μηνύματα που έχει στείλει στον σύντροφό της πριν από τη σύλληψή της, η Sotulenko αναφέρεται στον εύπορο Ουκρανό-Αμερικανό Βιτάλι Γκρέτσιν που φέρεται να είναι εκείνος που οργάνωσε τη φωτογράφιση.

naked_women

“Μας αναγκάσανε να φωτογραφηθούμε γυμνές σε αυτό το μπαλκόνι και κάποιος πήρε φωτογραφίες από άλλο κτίριο και τις ανέβασε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφει η Ουκρανή καλλονή, κατηγορώντας τον 41χρονο Βιτάλι Γκρέτσιν.

dubai1ri

Η Sotulenko μετά την φωτογράφιση έσπευσε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο, όπως λέει, διατάχθηκε από τις αρχές να επιστρέψει στην πόλη και να δώσει κατάθεση. “Μετά θα ήταν ελεύθερη να φύγει”, της είπαν.

Τίποτα απ’ αυτά όμως δεν συνέβη: η Ιρίνα συνελήφθη και της επετράπη να κάνει μόνο ένα τηλεφώνημα στους γονείς της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Essam Issa al-Humaidan, Γενικού Εισαγγελέα του μουσουλμανικού εμιράτου, τα νεαρά μοντέλα όπως και ο παραγωγός της γυμνής φωτογράφησης που εξόργισε τις αρχές του Ντουμπάι δεν θα τιμωρούνταν με ποινές εξάμηνης φυλάκισης και θα επέστρεφαν στις χώρες καταγωγής τους, σήμερα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δικηγόρο της Sotulenko, ούτε ο φίλος της ούτε η οικογένειά της έχουν νέα της από τις 3 Απριλίου.

oukra4

“Τους είπαν ότι θα έχουν απελαθεί μέχρι τη Δευτέρα αλλά δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την απελευθέρωσή της”, ανέφερε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι παρ’ ότι ζήτησε κατ’ ίδίαν συνάντηση με την εντολέα του, δεν πήρε καμία απάντηση από τις αρχές του Ντουμπάι.

“Το Προξενείο ανέφερε ότι ένα από τα κορίτσια αρρώστησε με κορονοϊό, φυλάσσεται χωριστά και αυτό δεν είναι η Ιρίνα”, αποκάλυψε επίσης ο Νόσοφ.

Η αστυνομία συνέλαβε τα κορίτσια αφότου έγινε viral στο διαδίκτυο το βίντεο με τα καυτά πλάνα τους, το οποίο τραβήχτηκε και αναρτήθηκε, από άντρα που βρισκόταν σε κοντινό κτίριο και ο οποίος συνελήφθη επίσης.

oyjkrqa2

Οι αρχές επισήμαναν ότι “τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων”.


Ο ποινικός κώδικας των ΗΑΕ αντλεί πολλά στοιχεία από τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία, με την αστυνομία να προειδοποιεί ότι οι άσεμνες πράξεις και η ακολασία μπορούν να τιμωρηθούν με εξάμηνη φυλάκιση ή 5.000 dirham (1.300 δολάρια).

Ο διαμοιρασμός πορνογραφικού υλικού τιμωρείται επίσης με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 500.000 dirham.

Στις επίμαχες φωτογραφίες και τα πλάνα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται τουλάχιστον 19 μοντέλα τα οποία φέρεται να πόζαραν για την ισραηλινή έκδοση αμερικανικού porn site.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης προς Τσίπρα: Έλα να αναλάβεις, αλλιώς στήριξέ με χωρίς παιχνίδια-«Αλέξη, πάμε;»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου

Το δόγμα Μονρό αποτυγχάνει τώρα και στη Βολιβία 

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα