ΑΘΗΝΑ
15:10
|
20.04.2024
Έξι γυναίκες, ηλικία από 18 έως 48 ετών, εμφάνισαν θρομβώσεις – Τι λένε οι υπηρεσίες FDA και CDC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) της χώρας απηύθυναν έκκληση για την προσωρινή αναστολή της χρήσης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της νόσου Covid-19. Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα σταματήσουν τη χρήση του εν λόγω εμβολίου σε όλες τις ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις εμβολιασμών και καλούν όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ να πράξουν το ίδιο.

Δημοσίευμα στους “Νιου Γιορκ Τάιμς” αναφέρει ότι έξι γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 48 ετών, ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με το BBC οι έξι γυναίκες εμφάνισαν συμπτώματα θρομβώσεων σε διάστημα έξι έως 13 ημερών μετά τον εμβολιασμό τους. Οι Νιου Γιορκ Τάιμς, επικαλούμενοι δηλώσεις αξιωματούχων, αναφέρουν ότι μία από τις έξι γυναίκες απεβίωσε ενώ μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα.

Το εμβόλιο της  Johnson & Johnson έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί σε επτά εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που σημαίνει ότι μόλις το 0.0001%  εμβολιασθέντων παρουσίασε κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια.  

Σύμφωνα με το CDC εννέα εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου κατά της νόσου Covid-19  έχουν ήδη αποσταλεί σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Στην κοινή του ανακοίνωση οι υπηρεσίες FDA και CDC αναφέρουν: “Συστήνουμε την προσωρινή διακοπή της χρήσης του εμβολίου για προληπτικούς λόγους. Μέχρι τις 12 Απριλίου 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J είχαν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι υπηρεσίες CDC & FDA εξετάζουν τα δεδομένα που αφορούν τα έξι περιστατικά σπάνιων και σοβαρών θρομβώσεων σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της J&J. Προς το παρόν αυτές οι παρενέργειες εκλαμβάνονται ως εξαιρετικά σπάνιες. Την Τετάρτη το CDC θα συναντηθεί με την Συμβουλευτική Επιτροπή για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) για μια περαιτέρω ανάλυση αυτών των περιστατικών και αξιολόγηση της επικινδυνότητάς τους. Και η υπηρεσία FDA διερευνά τα εν λόγω έξι περιστατικά. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία προτείνουμε την αναστολή των εμβολιασμών”.

Πηγή: Daily Mail, New York Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα