ΑΘΗΝΑ
01:39
|
20.04.2024
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 40άρηδες, 50άρηδες και τις ευπαθείς ομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του νέου κορονοϊού αναμένονται στη χώρα μας αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου. Ο εμβολιασμός με το εν λόγω σκεύασμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι τη Δευτέρα 12-04-2021, έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και 743.000 με δύο δόσεις, ποσοστό 7%, ανέφερε.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια. Στις 16 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών, και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα θα γίνει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα, διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και εξήγησε πως θα ξεκινήσει από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου. Όπως προσέθεσε, η ομάδα αυτή περιλαμβάνει 800.000 συμπολίτες μας.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί αλλά και η ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών, και τον Ιούνιο εκτίμησε ότι θα εμβολιάζονται και οι νεότερες ηλικίες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ότι τον Ιούνιο θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και των νεότερων ηλικιακών ομάδων (40-50), άρα κάπου μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για αυτή την κατηγορία. Για τις ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι θα αποφασιστεί στις αρχές Μαΐου αν θα προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός τους, ανάλογα το πώς θα έχει κινηθεί ο εμβολιασμός των άνω των 50 ετών.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι τη μικρότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό την έχει η ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών με ποσοστό 50% και τη μεγαλύτερη η ομάδα 75-79 ετών με ποσοστό που ξεπερνά το 75%.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμού ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα