ΑΘΗΝΑ
00:44
|
31.07.2021
Δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας τονίζοντας πως το μοριακό παραμένει το πιο αξιόπιστο τεστ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στιγμή που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα self tests ως το “νέο όπλο” κατά της πανδημίας και ετοιμάζεται να παραγγείλει νέες παρτίδες ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζει ότι το μοριακό τεστ παραμένει ο πιο αξιόπιστος δείκτης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.  

Μιλώντας στο Open TV, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι αυτή την περίοδο το αρνητικό self test “δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα και δεν παύει να είναι το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ το PCR το μοριακό”. Παράλληλα, υποστήριξε ότι με δεδομένο ότι η πανδημία είναι τόσο εκτεταμένη αυτή την περίοδο υπάρχει “40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα”.

“Το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό” πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και επανέλαβε ότι το αρνητικό self test, “δεν αθωώνει τους αρνητικούς”.

Πρόσθεσε ότι “το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές” κι εξήγησε: “Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self tests, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν”.

Πηγή: OPEN TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τη βία σε βάρος της 31χρονης στη Δάφνη

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σλάβι Τριφόνοφ έδωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος

ΗΠΑ: Κουβαλούσε στο πορτ-μπαγκάζ νεκρά τα δύο της ανίψια επί ένα χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα