ΑΘΗΝΑ
23:28
|
01.05.2024
Θύματα της ανεξέλεγκτης δράσης εγκληματικών συμμοριών στην Αϊτή έπεσαν τα παιδιά και το προσωπικό ενός ορφανοτροφείου στο Πορτ Ο Πρενς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφιαλτικές ώρες βίωσαν οι τρόφιμες και το προσωπικό του ορφανοτροφείου Chanje Lakay σε προάστιο της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς, όταν εισέβαλε συμμορία πάνω από 15 ενόπλων κακοποιών.

Οι κακοποιοί, που φέρεται πως ήταν από τους κατάδικους που είχαν αποδράσει από παρακείμενη φυλακή τον περασμένο Φλεβάρη, αρχικά εισέβαλαν στο χώρο του ορφανοτροφείου που διαχειριζόταν η αμερικανική θρησκευτική οργάνωση αρωγής, Τhe Global Mission, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν 46χρονοφύλακα, πατέρα έξι παιδιών.

Στη συνέχεια άρχισαν να τρομοκρατούν το προσωπικό και να αναζητούν χρήματα, τιμαλφή. Βρήκαν κάπου 1.500 δολάρια, μία χρυσή βέρα και στη συνέχεια άρχισαν να ξυλοφορτώνουν μέρος του προσωπικού.

Στο στόχαστρο της εγκληματικής συμμορίας βρέθηκαν στη συνέχεια δύο κορίτσια 13 και 14 ετών καθώς και μία υπάλληλος 27 ετών που βιάστηκαν διαδοχικά από τους ενόπλους.

About - Chanje Movement

Η αστυνομία δεν έκανε καν τον κόπο να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών. Αυτά μολονότι η ειδεχθής επίθεση σημειώνεται στο ίδιο προάστιο Croix-des-Bouquets (Κρουά ντε Μπουκέτ) όπου την περασμένη Κυριακή απήχθησαν πέντε καθολικοί ιερείς και δύο καλόγριες.

Το ορφανοτροφείο Chanje Lakay, που λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια, προσφέροντας φιλοξενία σε 36 ορφανά παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας από 4 έως 18 ετών, έκλεισε προσωρινά καθώς όλα τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε πιο ασφαλή τοποθεσία.

Συνταγματική και γενικότερη κρίση…

Η Αϊτή εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στη δίνη αποσταθεροποίησης και μακράς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης υπό την πίεση, και τις κατά καιρούς επεμβάσεις των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Γιοβενέλ Μουάζ, πρώην ισχυρός εξαγωγέας μπανανών, που νίκησε πριν τέσσερα χρόνια στις εκλογές, αρνείται να παραδώσει την εξουσία παρά τις μαζικές διαδηλώσεις και πιέσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύονται ένοπλες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα