ΑΘΗΝΑ
15:38
|
26.04.2024
Tουλάχιστον 10 αστυνομικοί φέρεται να χτύπησαν έναν 58χρονο και τον 28χρονο γιό του στο πλαίσιο τοπικού αγώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σε τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου στην Κατερίνη με αστυνομικούς να απωθούν βίαια οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την περίφραξη του γηπέδου για να τον παρακολουθήσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας και μητέρας έξι παιδιών στην εκπομπή LiveNews στον φακό του Mega, τουλάχιστον 10 αστυνομικοί χτύπησαν τον άντρα και τον γιό της μπροστά στα μάτια της.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα οι οπαδοί, ανάμεσα στους οποίους ο 58χρονος σύζυγος και ο 28χρονος γιος της, είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα έξω από το γήπεδο αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν για να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα και ακολούθησαν επεισόδια.

«Ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός…»

«Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί», λέει η σύζυγος και μητέρα δύο εκ των θυμάτων.

«Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν».

Πατέρας και γιος, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση και μεταφέρθηκαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση Πιερίας. Ο 58χρονος ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και σύμφωνα με τη σύζυγό του, ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου».

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην γενική κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

«Το να προσαγάγεις έναν άνθρωπο βίαια και ενώ σου λέει ότι είναι άρρωστος και να αδιαφορείς, αυτό είναι το λιγότερο απάνθρωπο» δήλωσε η καταγγέλλουσα στον τηλεοπτικό φακό .

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 58χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, ήδη έχουν καταθέσει μήνυση για τα όσα συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να κινδυνεύσει η ζωή του πατέρα αλλά και τον τραυματισμό του γιου του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα