ΑΘΗΝΑ
11:50
|
20.04.2024
130 πούλμαν από όλη την Ιταλία στην πρωτεύουσα με επαγγελματίες της εστίασης που ζητούν το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες επαγγελματίες, κυρίως από τον κλάδο της εστίασης, ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ιταλίας για να διαμαρτυρηθούν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μάριο Ντράγκι στο κέντρο της Ρώμης ενάντια στα αυστηρά και παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Με βασικά συνθήματα τα “Ελευθερία” και “Είμαστε όλοι εργάτες” ζήτησαν το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους καθώς το λοκντάουν τους έχει φέρει στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας.

Οι διαδηλωτές, έως και 500 άτομα, έριξαν πέτρες, μπουκάλια, βεγγαλικά αλλά και κάποιες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί έξω από το γραφείο του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ιλ Μεσαντζέρο” περίπου 130 πούλμαν έφτασαν στη Ρώμη για τη διαμαρτυρία κατά των περιοριστικών μέτρων. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών με την αστυνομία. Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά για να στείλουν το μήνυμα ότι απορρίπτουν την βία, και επανέλαβαν ότι αυτό που ζητούν είναι να ξαναδουλέψουν άμεσα για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση έχει χωρίσει την Ιταλία σε “κόκκινες ή πορτοκαλί ζώνες” υψηλού κινδύνου μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Σε αυτές τις ζώνες η εστίαση παραμένει κλειστή ενώ ισχύουν επίσης αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από 114.000 άνθρωποι απεβίωσαν λόγω επιπλοκών της νόσου Covid-19 ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 3,78 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα