ΑΘΗΝΑ
08:50
|
24.04.2024
Την ερχόμενη Πέμπτη με αίτημα την ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλήνια διαμαρτυρίασε 63 Πρωτοδικεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 15 του μηνός οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την “για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου”.

Σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αναφέρει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανταποκρίνεται στα επανειλημμένα αιτήματα του κλάδου, ενώ τα δικαστήρια είναι επί της ουσίας κλειστά, χωρίς να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την οικονομική στήριξη των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας. “Η 38η έκδοση ‘ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου’ αποτελεί τακτική που δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και του συνόλου των λειτουργών και των συλλειτουργών της και όχι μόνο των δικηγόρων και ταυτόχρονα επιφέρει σοβαρή ανασφάλεια δικαίου. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η απονομή της Δικαιοσύνης είναι ένα σημαντικό ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και διακριτά και όχι ως μία ακόμη οικονομική ή διοικητική δραστηριότητα, στα πλαίσια μίας ενιαίας ΚΥΑ. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν μπορούν να συνεχιστούν. Οι αντοχές των δικηγόρων έχουν εξαντληθεί”. Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 12 η ώρα το μεσημέρι.

Η Ολομέλεια ζητά επίσης από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών ώστε να αρθούν τα ερμηνευτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις πολιτικές και ποινικές υποθέσεις από τη νέα ΚΥΑ, να παρατείνει σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο την έναρξη διενέργειας των πλειστηριασμών συνεκτιμώντας τη δυσμενή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, να παραταθεί το δικαστικό έτος λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, να προταχθεί ο εμβολιασμός όλων των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης σε προαιρετική βάση, να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και να υπάρχει χρονικός διαχωρισμός πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα