ΑΘΗΝΑ
21:03
|
10.05.2021
Σημαντικά αυξημένη φένεται ότι είναι η τιμή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο νέο συμβόλαιο που διαπραγματεύεται η Ε.Ε. αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικά αυξημένη φένεται ότι είναι η τιμή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο νέο συμβόλαιο που διαπραγματεύεται η Ε.Ε. με την φαρμακοβιομηχανία, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Όπως μεταδίδει το Reuters που επικαλείται τον Μπόικο Μπορίσοφ, η ΕΕ διαπραγματεύεται το νέο συμβόλαιο στην τιμή των 19,5 ευρώ ανά δόση. Σημειώνεται ότι η επικείμενη συμφωνία αφορά σε έως και 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια με προγραμματισμό παράδοσης την περίοδο 2022 – 2023.

“Οι τιμές ανεβαίνουν γρήγορα” σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κατά μονάδα κόστος των εμβολίων της Pfizer “ήταν στα 12 ευρώ, μετά αυξήθηκε στα 15,5 ευρώ” και τώρα ανέρχεται στα 19,5 ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τόσο αξιωματούχους όχο και το εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ, πρόκειται για σημαντική αύξηση.

Επιπλέον, Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει σε συζητήσει με τους παρασκευαστές των εμβολίων, επιβεβαίωσε την τιμή που ανέφερε ο Μπορίσοφ. Ωστόσο, τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Από την πλευρά του, δεύτερος αξιωματούχος της ΕΕ, δικαιολόγησε την αύξηση, αναφέροντας ότι το νέο εμβόλιο καλύπτει και τις μεταλλάξεις, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα προσφέρουν ενισχυμένες δόσεις των σκευασμάτων τους.

Η ΕΕ έχει αναφέρει πως οι πληροφορίες για την τιμολόγηση και τα συμβόλαια είναι εμπιστευτικές, ωστόσο αξιωματούχος της Κομισιόν επιβεβαίωσε πως η ΕΕ καταρτίζει συμβόλαια για κράτηση 2 δισ. ενισχυμένων εμβολίων τα επόμενα δυο χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και εστιατόρια

Τι προτείνει η Μέρκελ για τη γερμανική ναυτιλία

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι!

Πανεπιστήμιο Ν.Υόρκης: Ανοικτό για εμβολιασμένους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα