ΑΘΗΝΑ
00:10
|
25.04.2024
Η εφημερίδα La Stampa επικαλείται πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να μην επιθυμεί την ανανέωση των συμβολαίων που έχει συνάψει με τις φαρμακευτικές Astrazeneca και Johnson & Johnson για τη διάθεση εμβολίων κατά του κορονοϊού το 2022. Την πληροφορία διαρρέει η ιταλική εφημερίδα “La Stampa” επικαλούμενη πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

“Η Κομισιόν, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών της ΕΕ, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιικού φορέα και που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους”, γράφει η ιταλική εφημερίδα. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια νουκλεϊκού οξέος (mRNA), όπως είναι εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ αναφέρει ότι η Κομισιόν ζήτησε διευκρινίσεις από την εταιρεία Johnson & Johnson σχετικά με την “εντελώς απροσδόκητη”, όπως χαρακτηρίζεται, ανακοίνωσή της σχετικά με τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων στην ΕΕ.

Η απόφαση της Johnson & Johnson ελήφθη μετά την εισήγηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) για προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών με το σκεύασμα της εταιρείας μετά τις αναφορές για εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες. Παρόμοια περιστατικά θρομβώσεων έχουν ανακύψει και με το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ώθησαν πολλές χώρες είτε σε αναστολή των εμβολιασμών είτε σε επιβολή ηλικιακών περιορισμών.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα