ΑΘΗΝΑ
03:00
|
19.09.2024
Διατάχθηκε έρευνα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διατάχθηκε διοικητική έρευνα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραβάσεων από αστυνομικούς σχετικά με το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην Κατερίνη, έξω από το δημοτικό γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου.

Σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας και μητέρας έξι παιδιών στην εκπομπή LiveNews στον φακό του Mega, τουλάχιστον 10 αστυνομικοί χτύπησαν έναν άνδρα ηλικίας 58 ετών και τον γιο του μπροστά στα μάτια της. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κατερίνης καθώς ο 58χρονος με αναπηρία 80%, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Πατέρας και γιος καταγγέλλουν μέσω του συνηγόρου τους ότι υπέστησαν αστυνομική βία και προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Όπως ανέφερε, ο συνήγορός τους Δημ. Μυλωνέρος ο 58χρονος απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική καθώς εμφάνισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενώ ο 29χρονος μετέβη στο νοσοκομείο της Κατερίνης για ιατρικές εξετάσεις.

Το ιστορικό

Πατέρας και γιος παρακολουθούσαν από συρματοπλέγματα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ηρακλή Λάρισας, στην οποία παίζει ο αδερφός του 29χρονου. Οι αστυνομικοί πήγαν να κάνουν έλεγχο στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και όταν ο 58χρονος τους είπε ότι δεν είχε ταυτότητα μαζί του άρχισε, όπως καταγγέλλουν, ο άγριος ξυλοδαρμός τους ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Όπως καταγγέλλει ο 24χρονος και η σύζυγος του 58χρονου η αστυνομία δεν επέτρεψε στον 58χρονο να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης παρόλο που τους εξήγησε πως είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό και δεν αισθανόταν καλά. Καταγγέλλεται επίσης ότι η διακομιδή του καθυστέρησε σχεδόν δύο ώρες με αποτέλεσμα να υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι κλήθηκαν να απομακρύνουν τους πολίτες καθώς στο σημείο που εκτυλισσόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Με την αυτόφωρη διαδικασία συνέλαβαν τον 58χρονο και τον γιο του, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για απειλή, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων. Με προφορική εντολή εισαγγελέα πατέρας και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα