ΑΘΗΝΑ
23:22
|
24.04.2024
Προβλέπονται υψηλά πρόστιμα σε όσους εργοδότες βρεθούν να απασχολούν εργαζόμενους με κορονοϊό...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από την ερχόμενη βδομάδα καλούνται να υποβληθούν υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε μία σειρά από επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, υποχρεωτικά θα είναι από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, τα self test για την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία για μία σειρά εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Self Test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.04.2021

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ αυτοδιάγνωσης του νέου κορονοϊού μία φορά τη βδομάδα για τους υπαλλήλους σε λιανεμπόριο, σούπερ-μάρκετ και καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών, στην εστίαση, στις μεταφορές, (χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές), σε υπηρεσίες καθαρισμού, σε κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Η δήλωση του αποτελέσματος των τεστ που θα λαμβάνονται δωρεάν κατόπιν επίδειξης του ΑΜΚΑ από τα φαρμακεία θα γίνει στο selftesting.gov.gr . Σε ό,τι αφορά την δήλωση των αποτελεσμάτων της αυτοδιάγνωσης, αποκλειστικά και μόνον για την ερχόμενη πρώτη βδομάδα εφαρμογής του μέτρου είναι οποτεδήποτε μεταξύ 19ης ως και 25 Απριλίου.

Τα βήματα δήλωσης του σελφ-τεστ

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στους τομείς δραστηριοτήτων που ανακοινώθηκαν σήμερα θα μπαίνουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και ακολούθως θα πηγαίνουν στην κατηγορία που αφορά τους εργαζόμενους. Από εκεί θα μεταφέρονται αυτόματα στην πλατφόρμα supportemployees.gov.gr.

Στη συνέχεια θα πατούν στη «Δήλωση αποτελεσμάτων για ΕΡΓΑΝΗ».

Σε περίπτωση που βγει θετικό το self-test του εργαζομένου, τότε πρέπει να ξανακάνει τεστ κοροναϊού είτε σε δωρεάν δημόσια δομή, είτε με δικά του έξοδα σε ιδιωτική δομή.

Αν βγει πάλι θετικό το δεύτερο τεστ, τότε θα λαμβάνει μια βεβαίωση για να μπορεί να εξαιρεθεί από την εργασία του και να μπει σε καραντίνα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως οι εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 1.500 ευρώ ανά άτομο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα