ΑΘΗΝΑ
01:58
|
31.07.2021
Μαθητές που αντιδρούν στα τεστ προχώρησαν σε ολιγόωρη κατάληψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ένταση σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου με αφορμή την άρνηση κάποιων μαθητών να κάνουν το self test και το σχολείο βρέθηκε υπό κατάληψη για λίγες ώρες.  

Υπενθυμίζεται πως μια μητέρα μαθητή έχει δηλώσει πως θα καταθέσει μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου, επειδή χθες Τετάρτη έδιωξε τον γιο της από το σχολικό συγκρότημα καθώς δεν είχε κάνει το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Η μητέρα τονίζει πως δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να κάνει το παιδί της το τεστ για να κάνει μάθημα είτε δια ζώσης είτε με τηλεκπαίδευση.

“Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του”, δήλωσε η μητέρα του 15χρονου μαθητή στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self tests αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα. (…) Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού. Το σχολείο ανήκει στα παιδιά”.

Το πρωί σήμερα μικρή μερίδα μαθητών, όπως καταγγέλλουν συμμαθητές τους, έβαλε λουκέτο στο σχολείο σε ένδειξη συμπαράστασης για το χθεσινό επεισόδιο.

Έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν μαθητές που ήθελαν να κάνουν μάθημα, αλλά και οι καθηγητές, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν και γονείς μαθητών που ζητούσαν να λήξει η κατάληψη για να μπουν τα παιδιά τους μέσα.

Η κατάληψη έληξε με απόφαση του 15μελούς ενώ οι καθηγητές είχαν αποχωρήσει από το σημείο για να πάνε σπίτια τους για τηλεκπαίδευση. Τελικά, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις το σχολείο άνοιξε και τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά.

Με πληροφορίες από ANT1, ThessToday, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τη βία σε βάρος της 31χρονης στη Δάφνη

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σλάβι Τριφόνοφ έδωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος

ΗΠΑ: Κουβαλούσε στο πορτ-μπαγκάζ νεκρά τα δύο της ανίψια επί ένα χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα