ΑΘΗΝΑ
17:43
|
19.04.2024
Μία νέα έκθεση τέχνης στην πατρίδα της, την πόλη Λούισβιλ στο Κεντάκι, τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της Μπριόνα Τέιλορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος μετά τον τραγικό θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ και μία νέα έκθεση τέχνης στην πατρίδα της, την πόλη Λούισβιλ στο Κεντάκι, τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της, επισημαίνοντας παράλληλα τα σοβαρά ζητήματα της ένοπλης βίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ.
 
Στην έκθεση στο Speed Art Museum με τίτλο «Promise, Witness, Remembrance» παρουσιάζεται το πορτρέτο της Μπριόνα Τέιλορ από την Έιμι Σέραλντ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2020 του Vanity Fair. Είναι η πρώτη φορά που το πορτρέτο εμφανίζεται δημόσια.
 
Πέρα από το πορτρέτο της Σέραλντ, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης έργα περισσότερων από 20 καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα πραγματικών εμπειριών.
 
Τα θέματα της έκθεσης, τα οποία αναφέρονται και στον τίτλο της προέκυψαν από τη συζήτηση που είχε η επιμελήτριά της, Άλισον Γκλεν με τη μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ, Ταμίκα Πάλμερ.

Στην ενότητα «Υπόσχεση» οι καλλιτέχνες εξερευνούν με διάφορα μέσα τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την ιστορία και τις υποσχέσεις, καθώς και το πως οι άνθρωποι βιώνουν ή δεν βιώνουν τις βασικές αρχές, τα ιδανικά του να είσαι Αμερικανός.

Η επόμενη ενότητα, με τίτλο «Μάρτυρας», μεταφέρει τους θεατές σε μια πολυδιάστατη εξερεύνηση τέχνης των εμπειριών που υπέστησαν και παρακολούθησαν πολλοί έγχρωμοι καλλιτέχνες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους – επισημαίνοντας συχνά την ανισότητα μεταξύ της “υπόσχεσης” της Αμερικής και αυτής της πραγματικότητας.

Η τελική ενότητα, ονόματι “Remembrance”, χρησιμεύει ως καλλιτεχνικό μνημείο για ζωές που χάθηκαν από τη βία των όπλων και την αστυνομική βαρβαρότητα.

Το σύνολο της έκθεσης θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό έως τις 6 Ιουνίου.

Πηγές: ΝΒC, VOA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα