ΑΘΗΝΑ
03:05
|
25.04.2024
Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τις προαγωγικές – ΚΥΑ για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, ποιους αφορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός του Ιουνίου, όπως προβλέπει ο προγραμματισμός, θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν κανονικά, εντός Ιουνίου, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια άλλα και τα Γυμνάσια.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης ότι έχει τεθεί στην επιτροπή το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς, όπως είπε, το ζητούν οι υποψήφιοι. Επανέλαβε ότι σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης και το θέμα έχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Για τα self tests η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι  η εγκυρότητά τους αποδείχτηκε  σε ποσοστό πάνω από 70% σημειώνοντας ότι εντοπιστήκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό.

Στο μεταξύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΦΕΚ (1512/Β’/14.04.2021), καθορίζονται νέες λεπτομέρειες για το τι ισχύει για τους μαθητές που, αν και οι ίδιοι δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, συνοικούν με άτομα σε ευπαθείς ομάδες. Πιο συγκεκριμένο, η νέα ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας καθορίζει ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές αυτούς είναι υποχρεωτική, μέχρις ότου εκδοθεί σχετική αιτιολογημένη έκθεση της ειδικής επιστημονικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό, μετά από την υποβολή δικαιολογητικών από πλευράς κηδεμόνων. Για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης ισχύουν τα όσα καθορίζει ήδη η κείμενη νομοθεσία.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα