ΑΘΗΝΑ
22:50
|
09.05.2021
Καταργείται από 1η Ιουλίου το οικονομικό βοήθημα για τους αιτούντες άσυλο που δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
ÊáôáãñáöÞ ãéá ôçí åßóïäï ðñïóöýãùí êáé ìåôáíáóôþí óôç íåá ðñü÷åéñç äïìÞ óôï êáñÜ ÔåðÝ ËÝóâïõ ôç ÊõñéáêÞ 13 Óåðôåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÌÐÁËÁÓÊÁÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη διακοπή του οικονομικού επιδόματος για όσους αιτούντες άσυλο δεν μένουν σε δομές ευθύνης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή σε φορείς που συνεργάζονται με αυτό, προχωρά το ίδιο υπουργείο από την 1 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Όπως τονίζει το υπουργείο οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που μένουν εκτός των εν λόγω δομών και δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς. 

Τέλος, ο γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, δήλωσε ότι «οι υλικές συνθήκες υποδοχής θα παρέχονται συνολικά μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Μάρτιο του 2021 ο αστικός πληθυσμός, δηλαδή οι ωφελούμενοι εκτός δομών και διαμερισμάτων, ήταν περίπου 25.000, ενώ συνολικά οι αιτούντες άσυλο που έλαβαν οικονομικό βοήθημα ήταν 64.500. Η πλειοψηφία του αστικού πληθυσμού διαμένει στην Αττική.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

76 χρόνια μετά…

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ το ΥΠΕΞ

Κορονοϊός: 51 θάνατοι,728 διασωληνωμένοι, 1.428 κρούσματα

Αποκάλυψη απολιθωμάτων Νεάντερταλ στη Ρώμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα