ΑΘΗΝΑ
14:46
|
20.04.2024
Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τη μέθοδο του Λένιν 'ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω' στις διμερείς μας σχέσεις", τόνισε ο Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου στα δημοσιεύματα των Reuters και New York Times που έκαναν λόγο για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Η Ρωσία, δια στόματος Ντμίτρι Πεσκόφ, καταδικάζει τα σχέδια περί αντι-ρωσικών κυρώσεων της Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι θα ανταποκριθεί βάσει της αρχής της ανταποδοτικότητας προκειμένου να διασφαλίσει καλύτερα τα συμφέροντά της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι το ενδεχόμενο της επιβολής νεών κυρώσεων από τις ΗΠΑ δεν βοηθά στη συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν και στι διμερείς σχέσεις των δύο πλευρών.

“Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”, τόνισε σιβυλλικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, καταδικάζοντας το ενδεχόμενο των νέων τιμωρητικών μέτρων που αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα.

“Δεν υπάρχουν καπνός χωρίς φωτιά, προφανώς. Πιστεύω πως οι αμερικανικές εφημερίδες είχαν πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν. Φυσικά, δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο σε δημοσιεύματα εφημερίδων, θα περιμένουμε από την Ουάσινγκτον να ανακοινώσει τις επιπρόσθετες αποφάσεις της”, υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Καταδικάζουμε κάθε πρόθεση για κυρώσεις, πιστεύουμε ότι είναι παράνομες. Όπως και να έχει, ισχύει η αρχή της ανταποδοτικότητας: έτσι προστατεύουμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως “δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τη μέθοδο του Λένιν ‘ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω’ στις διμερείς μας σχέσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα των New York Times και του Reuters ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις έναντι της Μόσχας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν περιορισμούς που συνδέονται με το δημόσιο χρέος της Ρωσίας και θα τεθούν σε ισχύ από τις 14 Ιουνίου.

Ο Λευκός Οίκος, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ήταν διατεθειμένοι να σχολιάσουν τα παραπάνω.

Το Bloomberg επίσης, επικαλούμενο δικές του πηγές, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να επιβάλουν κυρώσεις στη Μόσχα λόγω των φερόμενων παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και της εικαζόμενης εμπλοκής της στο χακάρισμα της SolarWinds .

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κυρώσεις, που θα επιβληθούν θα στοχεύουν δώδεκα Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων και αξιωματικών τωυ υπηρεσιών πληροφοριών και 20 νομικά πρόσωπα. Επιπρόσθετα, ενδέχεται να απελαθούν από τις ΗΠΑ δέκα Ρώσοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπάιντεν την Τρίτη με τον Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής σε τρίτη χώρα. Η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από την αμερικανική συμπεριφορά προς τη Ρωσία.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα