ΑΘΗΝΑ
19:11
|
25.04.2024
Το σαρκαστικό σχόλιο αλά Μόντι Πάιθον για τη συγνώμη του Χανκ Αζάρια “σε κάθε Ινδό” για τον Απού των Σίμπσονς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός κωμικός και ψυχή των θρυλικών “Μόντι Πάιθον” Τζον Κλιζ τα έβαλε για άλλη μια φορά με την πολιτική ορθότητα με ένα ειρωνικότατο σχόλιο κατά του ηθοποιού Χανκ Αζάρια. Αφορμή η πρόσφατη συγνώμη του Αμερικανού προς όλους τους Ινδούς για τον τρόπο με τον οποίο ενσάρκωνε μέσω της φωνής του τον Ινδό ήρωα των Σίμπσονς, Απού.  

Από το 1990 ο Χανκ Αζάρια έπαιζε μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη του παντοπωλείου Kwik-E-Mart, Απού Ναχασαπιμαπετιλόν. Tον Ιανουάριο του 2020 ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον η φωνή του συγκεκριμένου ήρωα της σειράς κινουμένων σχεδίων έπειτα από μακρά διαμάχη με κατηγορίες για ρατσισμό που ήρθε αντιμέτωπος. “Ένα κομμάτι μου αισθάνεται την ανάγκη να πάω σε κάθε Ινδό της χώρας και να ζητήσω προσωπικά συγνώμη. Και μερικές φορές το κάνω. Πραγματικά ζητάω συγνώμη για τη δημιουργία όλου αυτού και επειδή συμμετείχα», είπε ο 56χρονος ηθοποιός μιλώντας στον Dax Shepherd προσθέτοντας ότι έμμεσα συνέβαλε στη διατήρηση ενός ρατσιστικού στερεότυπου.

Η απάντηση του Τζον Κλιζ

Με τον γνωστό σαρκαστικό του χιούμορ ο Τζον Κλιζ αντέδρασε με ένα σχόλιο στο Twitter. “Επειδή δεν θέλω με τίποτα να με ξεπεράσει ο Χανκ Αζάρια, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους όλων των Μόντι Πάιθον για όλα μας τα σκετς και τις διακωμωδήσεις των λευκών Άγγλων”, έγραψε ο Κλιζ και πρόσθεσε, “Λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια βλάβη σας προκαλέσαμε”.

Η ανάρτηση του Κλιζ στο Twitter έγινε ανάρπαστη συγκεντρώνοντας περισσότερα από 48.000 likes ενώ πολλοί φίλοι των Πάιθον συνεχίζοντας το πείραγμα παρότρυναν τον Κλιζ να ζητήσει συγνώμη και από άλλες κατηγορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Flying Circus, όπως οι Ρωμαίοι, οι Γάλλοι, οι Καθολικοί και οι Κινέζοι…

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα