ΑΘΗΝΑ
08:25
|
23.04.2024
Στις 19.30 διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή τη Μέρα Παλαιστίνιου Αιχμαλώτου με πρόσκληση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση για τους περίπου 4.400 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους,μεταξύ των οποίων και 140 παιδιά, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές πραγματοποιεί διαδικτυακώς σήμερα στις 7.30 μμ η Παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα.

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Με αφορμή την ημέρα των Παλαιστινίων πολιτικών εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Τονίζει πως το Ισραήλ “με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και άλλων συμμαχικών του δυνάμεων, συνεχίζει εδώ και δεκαετίες την κατοχή παλαιστινιακών και άλλων εδαφών, εφαρμόζοντας τις πρακτικές μιας κατοχικής δύναμης που περιλαμβάνουν τη δολοφονία άμαχου πληθυσμού (ακόμη και μικρών παιδιών), τη μακρόχρονη κράτηση των Παλαιστινίων χωρίς δικαστική απόφαση και άλλες απάνθρωπες κατοχικές πρακτικές”.

Αναφέρει πως στις ισραηλινές φυλακές κρατούνται σήμερα 4.400 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων 140 είναι παιδιά, 36 γυναίκες, 11 βουλευτές, 440 κρατούμενοι χωρίς δίκη.

Καλεί τέλος τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής να συνεχίσουν ακόμα πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων.

Η ανακοίνωση της ΕΕΔΔΑ

Με αφορμή την 17η Απριλίου, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) επισήμανε σε ανακοίνωσή της τις στερήσεις δικαιωμάτων και μέτρων υγειονομικής προστασίας από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένων. Σημειώνει πως “συγκλονίζει η συστηματική παραβίαση διεθνών συμφωνιών για τα δικαιώματα των παιδιών”.

Και η ΕΕΔΔΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από το 2000 το Ισραήλ συνέλαβε και φυλάκισε περίπου 12.000 παιδιά της Παλαιστίνης, ακόμα και 6χρονα, που κρατήθηκαν στους ίδιους χώρους με ενήλικες κρατούμενους, ενώ κάθε χρόνο φέρνει μπροστά στα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια 500 – 700 παιδιά. Τα παιδιά αυτά συλλαμβάνονται βίαια, κακοποιούνται, ανακρίνονται για βδομάδες, εκφοβίζονται, κρατούνται στην απομόνωση, εκβιάζονται για να υπογράψουν έγγραφα στην εβραϊκή γλώσσα, την οποία δεν γνωρίζουν, δεν τους επιτρέπεται να δουν τους γονείς τους, οι οποίοι ορισμένες φορές χάνουν τα ίχνη τους κατά τη μεταφορά τους από φυλακή σε φυλακή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία Λυγγερίδη

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Η «έτσι»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα