ΑΘΗΝΑ
07:33
|
29.06.2024
Δήλωση της υπουργού Βιομηχανίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ για μη ανανέωση των συμβολαίων με τις εν λόγω εταιρείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν απίθανο χαρακτήρισε Γαλλίδα υψηλόβαθμη αξιωματούχος το ενδεχόμενο ανανέωσης των συμβολαίων που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις εταιρείες AstraZeneca και Johnson & Johnson για το 2022. “Η απόφαση δεν έχει ληφθεί”, αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, “η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες”, δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ, στο ραδιοφωνικό δίκτυο BFMTV.

“Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις Johnson & Johnson και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech και Moderna”, πρόσθεσε.

“Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας”, εξήγησε. “Αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών”, είπε η Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν “αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας”, εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca.

Η ιταλική εφημερίδα “La Stampa” πρώτη δημοσίευσε την είδηση ότι η Κομισιόν δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη συνεργασία της με τις AstraZeneca και J&J χθες Πέμπτη επικεαλούμενη στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας. “Η Κομισιόν, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών της ΕΕ, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιικού φορέα και που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους”, έγραφε χθες η ιταλική εφημερίδα. Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια νουκλεϊκού οξέος (mRNA), όπως είναι εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ισπανία: Μεγάλη συγκέντρωση στη Μάλαγα λόγω του υπερτουρισμού

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα