ΑΘΗΝΑ
15:32
|
11.05.2024
Σε αντίποινα για επίθεση των Παλαιστινίων με ρουκέτα που κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές εκρήξεις ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας καθώς μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Ισραήλ βομβάρδιζαν παλαιστινιακούς θύλακες με το Τελ Αβίβ να ανακοινώνει ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα ρίψης ρουκέτας από τα παλαιστινιακά εδάφη στο νότιο τμήμα της χώρας. Η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την περιοχή της Λωρίδας της Γάζας κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.

Οι βομβαρδισμοί των παλαιστινιακών θέσεων από μαχητικά του Ισραήλ ξεκίνησε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα ενώ αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν αμέσως να αναρτούν βίντεο με τις εκρήξεις στο διαδίκτυο και να δηλώνουν πως δέχονται επίθεση από μαχητικά τύπου F-16.

Λίγο αργότερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό εξηγώντας πως πραγματοποιήθηκε “σε αντίποινα για μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε νωρίτερα από τη Γάζα με στόχο το νότιο Ισραήλ ”. “Μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα έπληξαν εργοστάσιο πυρομαχικών, υπόγεια σήραγγα για τη μεταφορά λαθραίων ειδών και στρατιωτική θέση της Χαμάς, του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας”, ανέφερε το επιτελείο σε λιτή ανακοίνωσή του στο Twitter το Ισραήλ.

Το IDF επισήμανε επίσης ότι η ρουκέτα εκτοξεύτηκε, ενώ το Ισραήλ γιόρταζε την ανεξαρτησία του, και έπληξε ακατοίκητη περιοχή κοντά στην πόλη Σντερότ στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι κάτοικοι της Σντερότ  έσπευσαν στα καταφύγια όταν ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, σύμφωνα με τον στρατό.

Η Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από το 2007. Υφίσταται έκτοτε ισραηλινό αποκλεισμό, που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο.

Ισραήλ και Χαμάς έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους μεταξύ του 2008 και του 2014.

Έκτοτε, εκτοξεύσεις ρουκετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας και πλήγματα αντιποίνων από το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, της δεύτερης ισχυρότερης ισλαμιστικής οργάνωσης του θύλακα, καταγράφονται σποραδικά.

Φέτος συμπληρώνεται η δέκατη επέτειος από την ανάπτυξη του ισραηλινού αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος, το οποίο έχει αναχαιτίσει εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και από τη Συρία.

Το ποσοστό της φτώχειας στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά το 50%. Οι συνθήκες ζωής στον Παλαιστινιακό θύλακα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πηγή: RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μύκονος: 15 προσαγωγές για την αιματηρή συμπλοκή της Παρασκευής

Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην Τήλο

Δήλωση ΚΚΕ για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Πολωνία: Νέοι φράχτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα