ΑΘΗΝΑ
11:18
|
20.04.2024
Είναι το πρώτο που γίνεται χωρίς τη συμμετοχή του Φιντέλ Κάστρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα το τετραήμερο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας σε μια ημερομηνία ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας καθώς είναι η 60η επέτειος από την ανακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της επανάστασης από τον διοικητή Φιντέλ Κάστρο. Είναι επίσης η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης του Κόμματος στην Κούβα, αλλά και η επέτειος από την αποτυχημένη εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο των Χοίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του 8ου Συνεδρίου, οι σύνεδροι αναμένεται να ορίσουν όριο ηλικίας για την ένταξη στην Κεντρική Επιτροπή τα 60 χρόνια ενώ στις ηγετικές θέσεις τα 70 χρόνια. Το συνέδριο που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου είναι το πρώτο που γίνεται χωρίς τη συμμετοχή του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ είχε δηλώσει κατά το 7ο Συνέδριο που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2016 ότι «η μετάβαση της ηγεσίας σε μια νέα γενιά μελών του Κόμματος θα τονώσει τη συστηματική αναζωογόνηση της μαχητικότητας». «Λεπτό προς λεπτό, ο χρόνος ξεχωρίζει αναπόφευκτα και συντομεύει τη ζωή μας. Με αυτές τις αλλαγές, αναζωογονούμε τον μεγάλο ηγέτη της Επανάστασης του σήμερα, αύριο και πάντα: το Κομμουνιστικό Κόμμα μας», είχε δηλώσει ο Κάστρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ – Κανέλ στο συνέδριο αυτό «οι ηγέτες της ιστορικής γενιάς, με επικεφαλής τον Ραούλ Κάστρο σήμερα, θα μεταδώσουν στους νέους κομμουνιστές το φως της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα