ΑΘΗΝΑ
05:53
|
19.04.2024
Πότε αναμένει μείωση των μολύνσεων ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο πραγματικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα αγγίζει τις 200.000 και εξήγησε ότι το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι τέσσερις με έξι φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Διευκρίνισε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8.000 με 9.000 την ημέρα.  

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη οι ειδικοί, λοιμωξιολόγοι αναμένουν μετά τις 20 του μήνα να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών. Όπως σημείωσε η κάμψη των διασωληνωμένων – θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση δύο ή τριών εβδομάδων μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4. “Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια”, είπε χαρακτηριστικά. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας σχολίασε πως δεν τηρείται η καραντίνα και εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να ήταν καλύτερα να συνεχίζαμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία της κοινωνίας. 

Αναφερόμενος στο Πάσχα ο κ. Τζανάκης είπε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και  είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της. Τέλος, για τις μετακινήσεις σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα