ΑΘΗΝΑ
20:47
|
10.05.2021
Η J&J κάλεσε τις Moderna και Pfizer να συνεργαστούν σε κοινή μελέτη για να εξετάσουν τον κίνδυνο θρόμβων αίματος σε σχέση με τα εμβόλια Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Johnson & Johnson κάλεσε τις Moderna και Pfizer να συνεργαστούν σε μια κοινή μελέτη για να εξετάσουν τον κίνδυνο θρόμβων αίματος σε σχέση με τα εμβόλια Covid-19, αλλά και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να λάβουν μέρος, όπως μετέδωσε η εφημερίδα The Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση σήμερα την Παρασκευή (16/4).

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η πρόσκληση ήρθε καθώς οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν παύση στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά των εντοπισμό έξι περιστατικών θρόμβων αίματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και η AstraZeneca από τη μεριά της εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην κοινή μελέτη.

Η The Wall Street Journal, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, σημειώνει ότι στελέχη της Pfizer και της Moderna, των οποίων τα εμβόλια χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνολογία από εκείνα των AstraZeneca και Johnson & Johnson, δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη συνεργασία, επειδή υποστηρίζουν ότι τα εμβόλιά τους είναι ασφαλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και εστιατόρια

Πανεπιστήμιο Ν.Υόρκης: Ανοικτό για εμβολιασμένους

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «ανησυχητική» την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

ΣτΕ: Ανοιχτή η αποζημίωση για παρενέργειες ή θάνατο από εμβολιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα