ΑΘΗΝΑ
04:22
|
19.04.2024
Σε νεο lockdown πολλές πόλεις της Ινδίας, μετα τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλές πόλεις της Ινδίας επιβλήθηκαν από σήμερα,  καθώς η χώρα ανέφερε χθες περισσότερες από 200.000 νέες μολύνσεις από COVID-19 για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν το Ινδουιστικό φεστιβάλ Kumbh Mela σε «συμβολικό επίπεδο», εξαιρώντας το ωστόσο από τα περιοριστικά μέτρα, ενώ αντίστοιχα έπραξε και για τις εκλογές. Οι ελπίδες ότι η Νότια Ασία θα μπορούσε να νικήσει την πανδημία έχουν εξασθενήσει, με την Ινδία να έχει πάνω από 2.000.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόνο αυτόν τον μήνα και το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν να επιβάλλουν επίσης νέο lockdown.

Η Ινδία ανέφερε 234.692 κρούσματα από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει σχεδόν τα 14,5 εκατομμύρια, κατατάσσοντάς τη δεύτερη, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι θάνατοι στη χώρα από το COVID-19 αυξήθηκαν κατά 1.341, φτάνοντας συνολικά τους 175.649. Η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται τα κρούσματα οδήγησε τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό να χαρακτηρίσει την αύξηση στη χώρα της Νότιας Ασίας «πραγματικά τρομακτική».

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία έχουν σοβαρότατες ελλείψεις, σε κρεβάτια, φιάλες οξυγόνου και συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως το Remdesivir και το Fabiflu, ωθώντας τους απελπισμένους πολίτες να πληρώνουν υπερβολικά ποσά για να τα βρουν στη μαύρη αγορά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν ιστοριών τρόμου απελπισμένων εκκλήσεων για να βοήθεια σε άτομα που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η προσπάθεια της Ινδίας για εμβολιασμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της αντιμετώπισε επίσης εμπόδια, με μόλις 117 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι στιγμής και τα αποθέματα να εξαντλούνται, σύμφωνα με ορισμένες τοπικές αρχές.

“Αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης προς τον κόσμο. Τα εμβόλια πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους, παντού, σε πλούσιους και φτωχούς για να ξεπεραστεί αυτή η τρομερή πανδημία”, δήλωσε ο Udaya Regmi από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για τον περιορισμό αυτής της ασθένειας καθώς διακυβεύονται πάρα πολλές ζωές» προσέθεσε.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την εξάπλωση πιο μεταδοτικών παραλλαγών της νόσου, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εκδηλώσεων και πολιτικών συγκεντρώσεων. Αφού επέβαλε ένα από τα αυστηρότερα lockdown του κόσμου για σχεδόν τρεις μήνες πέρυσι, η κυβέρνηση της Ινδίας χαλάρωσε σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέχρι τις αρχές του 2021, αν και πολλές περιοχές έχουν πλέον εισαγάγει τοπικούς περιορισμούς.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση του Ναρέντρα Μόντι. Είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια, εξωτερική ή εσωτερική, ή ακόμη και την οικονομική ύφεση του 2020», έγραψε ο επιφανής συντάκτης και πολιτικός σχολιαστής Σεϊκάρ Γκούπτα το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα