ΑΘΗΝΑ
14:41
|
08.05.2024
O διπλωμάτης, αφού συνελλήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να αποκτήσει απόρρητα έγγραφα. αφέθηκε ελεύθερος και έλαβε προθεσμία να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε την επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός Ουκρανού διπλωμάτη την ώρα που επιχειρούσε να αποκτήσει απόρρητα έγγραφα από Ρώσο πολίτη. Η Υπηρεσία χαρακτήρισε τις ενέργειες του διπλωμάτη ως εχθρικές απέναντι στη Ρωσία.

«Στις 16 Απριλίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβε επ’ αυτοφώρω στην Αγία Πετρούπολη Ουκρανό διπλωμάτη, τον πρόξενο του γενικού προξενείου της Ουκρανίας στην πόλη, Ολεκσάντρ Σοσονιούκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με Ρώσο πολίτη και της παραλαβής απόρρητης πληροφορίας, από υπηρεσίες επιβολής του νόμου και βάσεις δεδομένων της FSB» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας. «Αυτή η δραστηριότητα είναι ασυμβίβαστη με το καθεστώς διπλωματικού υπαλλήλου και είναι εχθρική προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο ξένος διπλωμάτης θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, ανέφερε το FSB σε δήλωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη ως πρόκληση, δήλωσε ότι ο Σοσονιούκ κρατήθηκε για αρκετές ώρες, πριν επιστρέψει στο προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη. «Η ουκρανική πλευρά σύντομα θα αποφασίσει πώς θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πρακτική», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας για την κράτηση του Σοσονιούκ.

Οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου αυξάνονται εν μέσω συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων και συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του στρατού και των αυτονομιστών υπέρ της Μόσχας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι ο Σοσονιούκ είχε κληθεί να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος εντός 72 ωρών, προθεσμία που ξεκινά στις 19 Απριλίου.

Πηγή: Sputnik News, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα