ΑΘΗΝΑ
11:31
|
19.04.2024
Άρση της υποχρεωτικής μάσκας και επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων ανακοίνωσε το Ισραήλ, καθώς ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού προχωρά με επιτυχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μαθητές όλων των τάξεων στο Ισραήλ επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας την Κυριακή (18/4), σύμφωνα με όσα μετέδωσε το AP, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, σε μια πρόσθετη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, οι πολίτες εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Ο υπεύθυνος για την εξέλιξη της πανδημίας στο Ισραήλ, Nachman Ash, δήλωσε στο ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο σήμερα ότι η άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η δια ζώσης επανεκκίνηση των μαθημάτων ενέχει «σταθμισμένο κίνδυνο».

Το Ισραήλ εμβολίασε με αξιοσημείωτη ταχύτητα την πλειονότητα του πληθυσμού του και έχει άρει τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ανοίξει για  εμβολιασμένους τουρίστες από τον Μάιο.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας πέρυσι, το Ισραήλ κατέγραψε πάνω από 836.000 κρούσματα και τουλάχιστον 6.331 θανάτους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Πάνω από το 53% των 9,3 εκατομμυρίων πολιτών του έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού τον Δεκέμβριο, οι εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων και θάνατοι από κορονοϊό έχουν μειωθεί κατακόρυφα και επέτρεψαν να ανοίξει εκ νέου η οικονομία. 

Ωστόσο, η έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και τη Γάζα καθυστέρησε αισθητά, με το Ισραήλ να αντιμετωπίζει κριτική για τη χρήση των αποθεμάτων εμβολίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα