ΑΘΗΝΑ
11:25
|
20.04.2024
Μια γεμάτη επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην Αίγυπτο, με αναφορές για δεκάδες θύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γεμάτη επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην Αίγυπτο, με βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν ζημιές και ανατράπηκαν πολλά βαγόνια. Υπάρχουν αναφορές για δεκάδες θύματα καθώς οι ομάδες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται.

Το τραίνο, που φέρεται να ταξίδευε από το Κάιρο στην Μανσούρα, εκτροχιάστηκε έξω από την πόλη της Μπένχα το απόγευμα της Κυριακής. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, αν και άλλοι ανέφεραν ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι περισσότεροι από 97 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ατύχημα, σύμφωνα με τη σελίδα της Κυβέρνησης της Καλυβίας στο Facebook.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή για να παρέχουν πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε τοπικά νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί επίσημες πληροφορίες για τα θύματα.

Η αμαξοστοιχία που συνετρίβη περιελάμβανε βαγόνια διαφορετικών τύπων, με τουλάχιστον τέσσερα νεότερα κλιματιζόμενα βαγόνια συνδεδεμένα στο πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας. Τρία από αυτά φέρονται να αποσπάστηκαν από το υπόλοιπο τραίνο, βγαίνοντας εκτός τροχιάς, και αναποδογυρίστηκαν.

Δύο ακόμη βαγόνια παρέμειναν προσκολλημένα στο υπόλοιπο τραίνο, αλλά ανατράπηκαν επίσης. Πολλά βαγόνια έχασαν τους τροχούς τους κατά τη διάρκεια της συντριβής, όπως δείχνει βίντεο από το σημείο.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα