ΑΘΗΝΑ
18:19
|
24.04.2024
Σε λειτουργία το πρόγραμμα των «Covid-free» τρένων, που πραγματοποιούν διαδρομές μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου με 50% πληρότητα, κίνηση που στοχεύει στην ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υλοποιώντας μια πρωτοβουλία που συγκαταλέγεται σε μια σειρά δράσεων με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού, ο ιταλικό κρατικός σιδηρόδρομος έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή τη λειτουργία «Covid-free» τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου, με το αρνητικό τεστ να αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Trenitalia. Συγκεκριμένα, στην πλέον πολυσύχναστη διαδρομή στην Ιταλία, μεταξύ της πρωτεύουσας, της Ρώμης, και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, το Μιλάνο, θα περιλαμβάνονται καθημερινά δύο δρομολόγια χωρίς στάση προς κάθε κατεύθυνση. Τα τρένα θα έχουν χωρητικότητα επιβατών 50%. 

Οι επιβάτες και το προσωπικό θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ 48 ώρες πριν ταξιδέψουν και να επιδεικνύουν το αρνητικό αποτέλεσμα πριν επιβιβαστούν. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να κάνουν τεστ αμέσως πριν την αναχώρηση σε περιοχές όπου διενεργούνται έλεγχοι στους δύο σταθμούς,  είτε στον σταθμό Roma Termini είτε στον σταθμό Milano Centrale. Όσα άτομα έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να υποβάλλονται σε τεστ προκειμένου να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο έχει κλείσει εισιτήριο και το τεστ του είναι θετικό, θα υπάρχει επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον Ιταλικό Σιδηροδρομικό Όμιλο τον Μάρτιο, με τον υπεύθυνο, Gianfranco Battisti να δηλώνει ότι αργότερα η πρωτοβουλία θα επεκταθεί και σε άλλες διαδρομές, επιτρέποντας στους επιβάτες να «ταξιδεύουν με απόλυτη ασφάλεια σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Φλωρεντία, η Βενετία, η Νάπολη και πολλά άλλα μέρη».  Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες του thelocal.it, πως υπάρχουν σχέδια για δημιουργία εγκαταστάσεων ελέγχου για Covid πριν από το ταξίδι σε αρκετές ακόμη περιοχές. 

Όλοι οι κάτοικοι των ιταλικών νησιών που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου νέου συστήματος στήριξης του τουρισμού, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Πριν την πανδημία, ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 14% της οικονομίας της Ιταλίας. Το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας είχαν καταστροφικό αντίκτυπο στη βιομηχανία τουρισμού, με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά για μήνες. Οι διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά σχεδόν 70% από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο 2020, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, απαγορεύεται στους ανθρώπους που ζουν στην Ιταλία να ταξιδεύουν μεταξύ περιοχών ή πόλεων για «μη ουσιώδεις λόγους», καθιστώντας ακόμη και τον εγχώριο τουρισμό αδύνατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα