ΑΘΗΝΑ
23:16
|
25.04.2024
H χώρα πλήττεται από την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων της νόσου και οι ελλείψεις σε φιάλες οξυγόνου, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες αυξάνονται διαρκώς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων ανέφερε η Ινδία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας την Κυριακή, την ώρα που η χώρα πλήττεται από την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων της νόσου και οι ελλείψεις σε φιάλες οξυγόνου, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες αυξάνονται διαρκώς σε ορισμένες από τις πληγείσες πόλεις της χώρας. Απεγνωσμένοι από την έλλειψη κλινών και οξυγόνου, οι πολίτες χρησιμοποιούν πολλές φορές το Twitter για να ζητήσουν βοήθεια και δημοσιεύουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση των νοσοκομείων.

Η Ινδία ανέφερε 261.500 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αγγίζει τα 14,8 εκατομμύρια, κατατάσσοντάς την δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν αναφέρει περισσότερα από 31 εκατομμύρια κρούσματα. Παράλληλα, οι θάνατοι από κορονοϊό αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο κατά 1.501 και έφτασαν τα 177.150 συνολικά.

Το Νέο Δελχί κατέγραψε 24.000 κρούσματα ιού κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών, και ο πρωθυπουργός του Αρβίντ Κετζριβάλ προειδοποίησε για συνεχή έλλειψη νοσοκομειακών κλινών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, χθες το βράδυ τουλάχιστον πέντε ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά στο νοσοκομείο στο Raipur, την πρωτεύουσα της κεντρικής πολιτείας του Chhattisgarh. Οι υπόλοιποι ασθενείς είχαν καταφύγει σε άλλες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου που περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό, δήλωσε ο Tarkeshwar Patel, επιθεωρητής της αστυνομίας της Raipur.

Ανησυχώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, ζήτησε από τις αρχές να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αυξήσουν την παραγωγή εμβολίων κατά του Covid-19.

Εξέτασε επίσης τη συνολική ετοιμότητα της διοίκησής του και τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της διαθεσιμότητας νοσοκομειακών κρεβατιών και της παροχής οξυγόνου και αναπνευστήρων. Ζήτησε επίσης από την ομάδα του να συνεργαστεί στενά με τις τοπικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα με τις 12 πολιτείες που πλήττονται από την αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος του Κογκρέσου, επέκριναν τον Μόντι για τη διεξαγωγή μεγάλων εκλογικών συγκεντρώσεων, για να βοηθήσει το Ινδουιστικό εθνικιστικό Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) να κερδίσει τις εκλογές στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα