ΑΘΗΝΑ
19:50
|
10.05.2021
Εάν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, θα επιβάλλονται αυτομάτως μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης από εκείνο που είχε αρχικά σχεδιάσει η Καγκελαρία συμφώνησαν πριν από λίγο οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, στη Γερμανία.

Το νέο σχέδιο νόμου, δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση το δικαίωμα να παρακάμψει τις κρατιδιακές κυβερνήσεις και το Κοινοβούλιο και να επιβάλει υποχρεωτικά μέτρα σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εγκριθεί μεθαύριο, εάν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, θα επιβάλλονται αυτομάτως μέτρα όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας κατά το διάστημα από 22:00 έως 5:00 και η λειτουργία των καταστημάτων με το σύστημα “click & collect”.

Εάν ο δείκτης ξεπεράσει το 165, τα σχολεία θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά τα τεστ για κορονοϊό, οι εργοδότες θα πρέπει να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους τουλάχιστον δύο την εβδομάδα.

Μετά την ψήφισή του από την κάτω βουλή, ο νέος νόμος θα πρέπει να περάσει και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα (Συνεχής ενημέρωση)

Πανεπιστήμιο Ν.Υόρκης: Ανοικτό για εμβολιασμένους

Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία της απόφασή της για την Αγία Σοφία

Ερντογάν: Η Τουρκία θα κινητοποιήσει τον ισλαμικό κόσμο για να σταματήσει «η ισραηλινή τρομοκρατία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα