ΑΘΗΝΑ
21:02
|
18.04.2024
12 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συμφώνησαν στη δημιουργία δικής τους Σούπερ Λίγκας, αγνοώντας τις απειλές για αποκλεισμό της UEFA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συμφώνησαν στη δημιουργία δικής τους Σούπερ Λίγκας, η οποία θα διοικείται από τα ιδρυτικά μέλη της, αγνοώντας τις απειλές αποκλεισμού τους από τα εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα που δέχονται από την UEFA.

Αποχωρώντας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, αλλά όχι από τα τοπικά τους πρωταθλήματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης και 10 ακόμη κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα δημιουργήσουν μία νέα Super Ligue, που υπόσχεται υψηλότερης ποιότητας επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και μεγαλύτερα έσοδα για τον εαυτό τους.


Οι 12 σύλλογοι δήλωσαν επίσης την Κυριακή ότι η σεζόν θα ξεκινήσει “το συντομότερο δυνατό”. Τρεις επιπλέον ιδρυτικοί σύλλογοι αναμένεται να ενταχθούν ενώ πέντε ομάδες θα προκρίνονται ετησίως με βάση την απόδοσή τους την προηγούμενη σεζόν.

Εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη νέα λίγκα συμμετέχουν οι εξής ιδρυτικές ομάδες: Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Μπαρσελόνα, Ίντερ, το Τότεναμ Χότσπερ και Μάντσεστερ Σίτι.

“Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι ιδρυτικοί σύλλογοι προσβλέπουν στη διεξαγωγή συζητήσεων με την UEFA και τη FIFA για να εργαστούν μαζί, σε συνεργασία για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη νέα σούπερ λίγκα και για το ποδόσφαιρο στο σύνολό του”, ανέφεραν οι 12 σε ανακοίνωσή τους.

Πριν από την ανακοίνωση, η UEFA εξέφρασε ήδη την οργή της για το σχέδιο, ισχυριζόμενη ότι θα λάβει “όλα τα μέτρα” που έχει στη διάθεσή της και “σε όλα τα επίπεδα, τόσο δικαστικά όσο και αθλητικά, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό”.

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από τη FIFA και τις έξι ομοσπονδίες, θα απαγορευτεί στους ενδιαφερόμενους συλλόγους να παίζουν σε οποιονδήποτε άλλη διοργάνωση σε εγχώριο, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο και στους παίκτες τους η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες.

Εν τω μεταξύ, η FIFA εξέδωσε μια πιο επιφυλακτική ανακοίνωση στην οποία απείλησε με τιμωρίες και αποβολές από κάθε διοργάνωσή της, αλλά κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε “εποικοδομητικό διάλογο”.

“Η FIFA μπορεί μόνο να εκφράσει την απόρριψη μιας ‘κλειστής ευρωπαϊκής αποσχιστικής λίγκας’, εκτός της δομής του διεθνούς ποδοσφαίρου, που δεν σέβεται τις προαναφερθείσες αρχές’ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Τα νέα παιχνίδια της Super League στα μέσα της εβδομάδας θα επιτρέψουν στους συλλόγους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματά τους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν απαγορευτεί.

“Το νέο ετήσιο τουρνουά θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υποστήριξη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης για πληρωμές χωρίς όριο, που θα αυξάνονται μαζί με τα έσοδα του νέου πρωταθλήματος” ανέφεραν οι ιδρυτικοί σύλλογοι.

Επιπλέον, υποσχέθηκε στους συλλόγους επιχορήγηση 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη επενδύσεων σε υποδομές και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19. Οι σύλλογοι σχεδιάζουν επίσης να ξεκινήσουν ένα αντίστοιχο γυναικείο Super League το συντομότερο δυνατό μετά την έναρξη του νέου ανδρικού πρωταθλήματος.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα