ΑΘΗΝΑ
01:56
|
06.05.2024
Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Όρος Τέιμπλ το βράδυ της Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισχυροί άνεμοι, η ταχύτητα των οποίων αυξήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, δυσχεραίνουν την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Όρος Τέιμπλ, του Κέιπ Τάουν το βράδυ της Κυριακής (18/4).

Η ταχύτητα του ανέμου αυξήθηκε από τις 2 π.μ. το πρωί της Δευτέρας και επιπλέον πυροσβέστες βρίσκονται τώρα στις περιοχές Pepper Tree και Chelmsford, όπου εξαπλώθηκε η πυρκαγιά με συνέπεια να πραγματοποιηθούν προληπτικές εκκενώσεις από τις 4 π.μ. το πρωί σήμερα.

Οι δυνατοί άνεμοι σπρώχνουν τις πύρινες φλόγες προς τις πλαγιές της πόλης αγγίζοντας την προαστιακή γραμμή της.

Εκατοντάδες φοιτητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πεζή τις εστίες τους, βαδίζοντας κατά μήκος του κεντρικού δρόμου για να σωθούν από τις φλόγες και να αναζητήσουν καταφύγιο καθώς οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν τυλίχθηκαν στις φλόγες.


Οι φοιτητές φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία γύρω από το Κέιπ Τάουν. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου ευχαρήστε όλους όσοι πρόσφεραν βοήθεια στους φοιτητές, τονίζοντας ότι από σήμερα θα ξεκινήσει η εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς που προκλήθηκε και δίνοντας την υπόσχεση ότι το UCT θα ανακάμψει.

Στην ιστορική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου ” χάθηκαν με τραγικό τρόπο λογοτεχνικοί θησαυροί”, αλλά κάποια από τα “πιο πολύτιμα έργα” μπόρεσαν να σωθούν, ανέφερε η δημοτική Αρχή.

Το πανεπιστήμιο, που θεωρείται από τα καλύτερα στην ήπειρο, είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του στις πλαγιές του Devil’s Peak, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά καταστρέφοντας ιστορικά κτήρια των εγκαταστάσεών του.

Ένας πυροσβέστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα, τόνισαν οι δημοτικές Αρχές, ενώ το πυροσβεστικό σώμα εξακολουθεί να δίνει μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Το πυροσβεστικό σώμα έλαβε την πρώτη ειδοποίηση πως εκδηλώθηκε φωτιά λίγο πριν από τις 09:00 χθες (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας). Αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν τρία ελικόπτερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα