ΑΘΗΝΑ
20:52
|
26.04.2024
Μέλη αιγυπτιακής τρομοκρατικής ομάδας που συνδέεται με τον ISIS εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν κόπτη χριστιανό και δύο μέλη της φυλής των Βεδουίνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αιγυπτιακή τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με τον ISIS εκτέλεσε έναν Χριστιανού Κόπτη και δύο μέλη της φυλής των Βεδουίνων, ως προειδοποίηση για την υποστήριξή τους στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ο Νάμπιλ Χαμπάσι Σαλάμα, 62 ετών, μέλος της κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της μειονότητας της Αιγύπτου, καταγράφεται να εκτελείται εν ψυχρώ με πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, σε σκληρό βίντεο 13 λεπτών που κυκλοφόρησε το Σάββατο από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Στα πλάνα φαίνεται, ένας μαχητής με κρυμμένο το πρόσωπό του, κρατώντας ένα AK-47 να προειδοποιεί τους “Χριστιανούς της Αιγύπτου” ότι αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν “για την υποστήριξή τους στον αιγυπτιακό στρατό”.

Στη συνέχεια σηκώνει το όπλο και εκτελεί εν ψυχρώ τον 62χρονο χριστιανό, ενώ πλαισιώνεται από δύο ακόμη οπλισμένου μαχητές.

Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή (18/4), η κοπτική διευκρίνισε ότι ο Σαλάμα είχε απαχθεί τον Νοέμβριο ενώ περπατούσε στο Bir al-Abed, από “στοιχεία των τακφίρι”, χρησιμοποιώντας έναν όρο που αναφέρεται στους σουνίτες εξτρεμιστές.

O 62χρονος Νάμπιλ Χαμπάσι Σαλάμα που εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές είχε απαχθεί τον Νοέμβριο.

Εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας, ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητα του Σαλάμα από το βίντεο, είπε ότι ο 62χρονος συμμετείχε στην ανοικοδόμηση εκκλησιών που καταστράφηκαν από Ισλαμιστές στην περιοχή.

“Διατήρησε την πίστη μέχρι τη στιγμή που σκοτώθηκε”, είπε ο εκπρόσωπος.

“Η εκκλησία επιβεβαιώνει τη σταθερή υποστήριξή της στις προσπάθειες του αιγυπτιακού κράτους για την εξάλειψη του μίσους και των τρομοκρατικών ενεργειών”, πρόσθεσε.

Στο ίδιο βίντεο, δύο νέοι, που παρουσιάστηκαν ως μέλη της φυλής Ταραμπίν των Βεδουίνων, φαίνονται να εκτελούνται το ίδιο αποτρόπαια. Οι τζιχαντιστές τούς κατηγόρησαν ότι είχαν συμμετάσχει σε μάχες στο πλευρό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Από το 2018, κάπου 970 φερόμενοι ως εξτρεμιστές έχουν σκοτωθεί στο Σινά, όπως και δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο δεν υπάρχει απολογισμός που να έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές. Η πρόσβαση στο βόρειο Σινά είναι απαγορευμένη στους δημοσιογράφους.

Πηγή: dailymail.co.u

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα