ΑΘΗΝΑ
21:29
|
29.07.2021
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερσταθμίζουν τον πιθανό κίνδυνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Hεμφάνιση θρόμβωσης σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές αιμοπεταλίων θα πρέπει να αναγνωριστεί ως «πολύ σπάνια παρενέργεια» του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η επίσημη συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 18.00 ώρα Ελλάδας από τα γραφεία του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ.

Ο οργανισμός τονίζει ότι τα οφέλη του εμβολίου (το οποίο από την ελβετική θυγατρική της J&J, Janssen). υπερσταθμίζουν τον πιθανό κίνδυνο και επομένως η χρήση του μπορεί να συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Συνολικά οκτώ περιστατικά έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ μεταξύ των περίπου 7 εκατομμυρίων ληπτών του εμβολίου, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι περίπου μία στο εκατομμύριο.

Η J&J είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι παγώνει τη διάθεση του εμβολίου της στην ΕΕ μέχρι να ανακοινωθεί το πόρισμα των αρμόδιων αμερικανικών αρχών, οι οποίες διέκοψαν «προληπτικά» τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ.

Η φαρμακοβιομηχανία Johnson and Johnson παραμένει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει «πολύ σύντομα» λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εμφάνισης σπάνιων σοβαρών θρόμβων του αίματος, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής.

«Παραμένουμε πολύ σίγουροι και ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε νωρίτερα ο Τζόζεφ Γουόκ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε.

Πηγές: ΑΘΗΝΑ 9.84

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία στον ΠΟΥ από την αύξηση κρουσμάτων σε Μέση Ανατολή και Ασία

Στα 2.696 τα κρούσματα, 9 θάνατοι και 157 διασωληνωμένοι

Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το ρωσικό εργαστήριο Νauka

Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου συστήνει το υπουργείο Υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα